Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Fyllda rödbetshattar låter krångligt men är lättare än vad man kan tro. Med ett enkelt handgrepp så formar du tunna skivor av rödbeta till blodröda napoleonhattar fyllda med dillig färskost. En bra start på julmiddagen som passar utmärkt till sill eller lax för de som vill.

Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Ingredienser

6 portioner
3 stora rödbetor (à ca 200 g)
1/2 kruka dill
skal och saft 1/2 citron
100 g färskost (23%)
salt
peppar
1 dl hasselnötter
75 g smör
3 msk färsk riven pepparrot
1 ask smörgåskrasse

Till servering

gravlax eller matjesill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi986 KJ / 236 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Hasselbacksrödbetor
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetsknäcke med aprikoser
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rödbets- och pepparotssallad
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad