Fyllda paprikor med ris

Paprikor som fylls med smakrikt ris och grönsaker och sedan bakas mjuka och saftiga i ugnen – för vissa en vanlig vardagsrätt och för andra ett minne från det ljuva 70-talet. Oavsett vilket är det en väldigt god maträtt för hela familjen.
 Ett recept från: 
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
1  gul lök
2  vitlöksklyftor
3  selleristjälkar
1  liten zucchini
4 msk olivolja
1 dl råris
2 msk tomatpuré
2 tsk chilipulver
1 tsk torkade örter (t ex timjan eller basilika)
2 1/2 dl vatten
1  grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl hackade oliver
1 1/2 dl hackade  valnötter
1 1/2 dl riven parmesan
 salt
4  paprikor
1/2 dl vatten (till formen)
Serveringsförslag
 matyoghurt (10 %) eller crème fraîche
 bröd
 sallad
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:10:00
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1899 KJ / 454 kCal
Fett31 g
Salt2.3 g
Kolhydrater29 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stför mycket ingredienser , billigare att köpa , om det finns färdigt.
Jimmy
Nja. Det här receptet fick ok men inte mer. Smaken av selleri är väldigt framträdande. Elvaåringen tyckte inte om det.
Johanna
Jätte gott. Ännu en vinnare från Ica!
Annemarie