Fyllda paprikor med ris

Paprikor som fylls med smakrikt ris och grönsaker och sedan bakas mjuka och saftiga i ugnen – för vissa en vanlig vardagsrätt och för andra ett minne från det ljuva 70-talet. Oavsett vilket är det en väldigt god maträtt för hela familjen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 selleristjälkar
1 liten zucchini
4 msk olivolja
1 dl råris
2 msk tomatpuré
2 tsk chilipulver
1 tsk torkade örter (t ex timjan eller basilika)
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl hackade oliver
1 1/2 dl hackade valnötter
1 1/2 dl riven parmesan
salt
4 paprikor
1/2 dl vatten (till formen)
Serveringsförslag
matyoghurt (10 %) eller crème fraîche
bröd
sallad
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:10:00
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1899 KJ / 454 kCal
Fett31 g
Salt2.3 g
Kolhydrater29 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
för mycket ingredienser , billigare att köpa , om det finns färdigt.
Jimmy
2025-05-14Nja. Det här receptet fick ok men inte mer. Smaken av selleri är väldigt framträdande. Elvaåringen tyckte inte om det.
Johanna
2024-01-31Jätte gott. Ännu en vinnare från Ica!
Annemarie
2024-01-16