Fyllda paprikor
![Fyllda paprikor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248694/cf_259/fyllda_paprikor.jpg)
Färsfyllda paprikor är en riktigt klassisk maträtt. Gör en god färs med blandfärs, tomatpuré, lök, och majs. Fyll paprikorna med färsen, strö på ost och gratinera dem i ugnen. Enkelt, lättlagat och supergott!
![Fyllda paprikor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248694/cf_259/fyllda_paprikor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 stora röda eller gula paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 msk japansk soja
1 förp majskorn (à 150 g)
150 g riven ost (150 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
Till servering
ris eller annat gryn
sallad
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2006 KJ / 480 kCal
Fett30 g
Salt2.3 g
Kolhydrater15 g
Protein35 g
Kommentarer
Modifierade, men jätte gott. 👌. Tänker använda bacon också med färsen nästa gång. Rätten kan trixas ganska mycket med. Rolig rätt!
Joakim
2024-06-08Enkelt och väldigt gott. Jag använde havreris i färsen för att dryga ut det hela lite.
Johan
2023-11-06Lättlagad och läcker
Maarit
2023-09-09