Fyllda paprikor

Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
2
Fyllda paprikor

Färsfyllda paprikor är en riktigt klassisk maträtt. Gör en god färs med blandfärs, tomatpuré, lök, och majs. Fyll paprikorna med färsen, strö på ost och gratinera dem i ugnen. Enkelt, lättlagat och supergott!

Fyllda paprikor

Ingredienser

4 portioner
4   stora röda eller gula paprikor
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1 msk  olja
500 g  blandfärs
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
1/2 dl  tomatpuré
1/2 dl  vatten
1 tsk  torkad timjan
1 msk  japansk soja
1   förp majskorn (à 150 g)
150 g  riven ost (150 g motsvarar ca 2 1/2 dl)

Till servering

ris eller annat gryn
sallad

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och väldigt gott. Jag använde havreris i färsen för att dryga ut det hela lite.

Johan

2023-11-06

Lättlagad och läcker

Maarit

2023-09-09

Näringsvärde per portion

Energi2006 KJ / 480 kCal
Fett30 g
Salt2.3 g
Kolhydrater15 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Franska fyllda tomater
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Billig tacogratäng
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad pumpa fylld med hummus och feta
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostgratinerad tacogratäng
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärslimpa med prästost och gröna bönor
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga