Fyllda paprikor
Färsfyllda paprikor är en riktigt klassisk maträtt. Gör en god färs med blandfärs, tomatpuré, lök, och majs. Fyll paprikorna med färsen, strö på ost och gratinera dem i ugnen. Enkelt, lättlagat och supergott!
Ingredienser
4 portioner
4 stora röda eller gula paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 msk japansk soja
1 förp majskorn (à 150 g)
150 g riven ost (150 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
Till servering
ris eller annat gryn
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2006 KJ / 480 kCal
Fett30 g
Salt2.3 g
Kolhydrater15 g
Protein35 g
Kommentarer
Saltade jordnötter istället för majs, en chili .och Västerbottenost. Nudlar till. Jättegott!
Annie
2024-11-10Toppbetyg, enkelt och så gott
Therese
2024-10-26Vi uteslöt majsen och gjorde en tomatsås att ha i botten som fick putra med när köttet väl var i paprikorna. Blev superbra och plåten slapp brännas vid. Ris till
Inaam
2024-10-17