Fyllda paprikor

Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
8
Fyllda paprikor

Färsfyllda paprikor är en riktigt klassisk maträtt. Gör en god färs med blandfärs, tomatpuré, lök, och majs. Fyll paprikorna med färsen, strö på ost och gratinera dem i ugnen. Enkelt, lättlagat och supergott!

Fyllda paprikor

Ingredienser

4 portioner
4 stora röda eller gula paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 msk japansk soja
1 förp majskorn (à 150 g)
150 g riven ost (150 g motsvarar ca 2 1/2 dl)

Till servering

ris eller annat gryn
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Saltade jordnötter istället för majs, en chili .och Västerbottenost. Nudlar till. Jättegott!

Annie

2024-11-10

Toppbetyg, enkelt och så gott

Therese

2024-10-26

Vi uteslöt majsen och gjorde en tomatsås att ha i botten som fick putra med när köttet väl var i paprikorna. Blev superbra och plåten slapp brännas vid. Ris till

Inaam

2024-10-17

Näringsvärde per portion

Energi2006 KJ / 480 kCal
Fett30 g
Salt2.3 g
Kolhydrater15 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad pumpa fylld med hummus och feta
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Franska fyllda tomater
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostgratinerad tacogratäng
Betyg 3.7 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacolåda
Betyg 4.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaostgratinerad tomat med oliver och lantbröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärslimpa med prästost och gröna bönor
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga