Fyllda pannkakor
Fyllda pannkakor som ostgratineras är ju otroligt gott. Här hittar du två varianter på fyllningar till pannkakorna, skinka och champinjoner eller räkor och dill. Eller kolla in tipset för en söt fyllning. Vill du göra egna pannkakor? Testa vårt populära pannkaksrecept.
Ingredienser
8 st
En sats ostsås till någon av fyllningarna (8 pannkakor)
3 dl mjölk (3%)
25 g smör
3 msk vetemjöl
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost (cheddar och mozzarella)
Skink- och champinjonfyllning (1 sats fyllning till 8 pannkakor)
1 gul lök
1 förp färska champinjoner (á 250 g)
2 msk smör
1 förp rökt lantskinka (á 120 g)
1 förp gräslök (á 20 g)
Räk- och dillfyllning (1 sats fyllning till 8 pannkakor)
1 förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
1/2 citron (finrivet skal och saft)
3 msk fryst dill
1 förp färdiga pannkakor (à 480 g, 8 st)
1/2 dl riven ost (gärna Folke)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per fylld pannkaka med skink/champinjonfyllning.
Energi1204 KJ / 288 kCal
Fett15 g
Salt1.7 g
Kolhydrater23 g
Protein14 g
Kommentar
Vi körde på räkor och la även ner kallrökt lax i mindre bitar, det blev en hit.
Jonas
2024-11-12