Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fyllda lunchbröd

Fyllda lunchbröd är perfekt för dig som är i farten och behöver lunch eller mellanmål som du kan äta på vägen. Du gräddar bröden med en fyllning av ost, bacon, paprika och paprikapulver. Supergott och bröden går utmärkt att frysa!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Strimla baconet och hacka paprikan. Fräs baconet i en panna utan att det blir hårdstekt, fräs därefter paprikan en kort stund så den mjuknar.
  3. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda.
  4. Arbeta degen kraftigt på lätt mjölat underlag i 5 minuter. Dela den och kavla ut ena halvan till en platta stor som en bakplåt. Lägg degen på bakpapper på plåten.
  5. Fyllning: Strö hälften av osten över degplattan, och däröver bacon och paprika. Täck med resten av osten och pudra lätt med paprikapulver.
  6. Kavla den andra degbiten lika stor, lägg över fyllningen. Pudra lite mjöl över degen, tryck ihop kakan lätt. Dela kakan i tolv rutor med kniv eller degsporre (för 4 port). Jäs bröden på plåten i ca 20 minuter.
  7. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills brödet känns klart.
  8. Låt det svalna på galler och bryt sen isär bröden. Packa i plastpåsar lagom för en lunch, frys det som inte går åt genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl grahamsmjöl
  • ca 7 dl bakvetemjöl
Fyllning
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 2 paprikor
  • 200 g riven ost (t ex prästost)
  • paprikapulver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?