Tapasbricka med ört- och citronbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tapasbricka med ört- och citronbröd

Tapasbrickan är ett briljant tilltugg! Baka enkelt bröd av jäst, mjöl och vatten och låt citronoljan med smak av provensalska kryddor förgylla brödet innan du serverar det med tillbehör som exempelvis ölkorv, jalapeños, oliver och tabasco.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig. Rör ner salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Örtolja: Skölj citronen och riv av skalet. Blanda skalet och kryddorna med oljan.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Arbeta ihop degen och kavla ut den till en platta ca 40x40 cm (för 4 port). Bred på örtoljan och rulla ihop degen. Lägg degen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt i degen med en vass kniv. Låt jäsa ca 25 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
  6. Servera allt på en bricka tillsammans med oliver, tabasco och ört- och citronbrödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
Deg
  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • ca 7 dl vetemjöl
Örtolja
  • 1 citron
  • 1/2 paket djupfrysta provensalska kryddor (à 35 g)
  • 1/2 dl olivolja
Till servering
  • ölkorv av olika slag
  • jalapeño och/ eller feferoni
  • ajvar relish
  • oliver
  • tabasco
Lägg till i inköpslistan