UNDER 45 MIN | Medel

Fyllda kuvertbröd med Emmenthalerost

Fantastiskt goda, laktosfria, kuvertbröd fyllda med en röra gjord på emmenthalerost och cottage cheese. Fina att se på och mycket lättlagade eftersom degen helt enkelt är smördeg som tinas och fylls med ostkrämen. Gott och laktosfritt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 -10 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa samman ostarna med timjan, salt och peppar i en matberedare. 
  3. Skär den tinade degen i fyrkanter, 5 x 5 cm stora. Lägg en klick ost i mitten, pensla kanterna med vatten och förslut genom att vika på mitten.
  4. Vispa upp ägget och pensla varje knyte. Baka av i mitten på ugnen tills de fått färg.

Recept och bild från Valio.

Näringsberäkningen är per kuvertbröd.

För alla

Fri från laktos.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör äggfri: byt ut ägg mot vatten eller mjölk att pensla med.

Ingredienser

Portioner: 8 -10 bröd
  • 100 g laktosfri emmenthalerost
  • 100 g laktosfri cottage cheese
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 300 g tinad laktosfri smördeg (smaksatt med spenat)
  • 1 ägg (till pensling)

Näringsvärde
Per portion

Energi 887 kJ / 212 kCal