Små brytbröd med oliv

2
1
Små brytbröd med oliv

Små goda brytbröd som får en underbar smak av hackade små olivbitar i degen. Fantastiskt gott till exempel till en rykande het tomatsoppa eller som tillbehör på buffén.

Små brytbröd med oliv

Ingredienser

24 st (2 brytbröd)
50 g jäst
4 dl ljummet vatten (37 grader)
1 dl olivolja
1 dl urkärnade, hackade svarta oliver
6 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt

Till garnering

ägg (till pensling)
1 - 2 tsk flingsalt
1/2 dl solrosfrön

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten.

Recept och bild från Valio.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Bo arne

2017-06-05

Väldigt mycket olivolja i receptet! Det räcker med 2 msk till degen, resten kan med fördel ringlas över det nybakade brödet när det ska ätas.