Små brytbröd med oliv

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Små brytbröd med oliv

Små goda brytbröd som får en underbar smak av hackade små olivbitar i degen. Fantastiskt gott till exempel till en rykande het tomatsoppa eller som tillbehör på buffén.

Små brytbröd med oliv

Ingredienser

24 st (2 brytbröd)
50 g  jäst
4 dl  ljummet vatten (37 grader)
1 dl  olivolja
1 dl  urkärnade, hackade svarta oliver
6 dl  rågsikt
8 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  salt

Till garnering

ägg (till pensling)
1 - 2 tsk  flingsalt
1/2 dl  solrosfrön

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten.

Recept och bild från Valio.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Väldigt mycket olivolja i receptet! Det räcker med 2 msk till degen, resten kan med fördel ringlas över det nybakade brödet när det ska ätas.

Bo arne

2017-06-05

Testa liknande recept

Kruskavlat tunnbröd
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionssmoothie
Betyg 2.8 av 5.
387 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemlagad granola
Betyg 2.7 av 5.
1007 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laktosfria lussebullar med kvarg och mandel
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frestande laktosfria kardemummabullar
Betyg 3.7 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga