Små brytbröd med oliv

2
1
Små brytbröd med oliv

Små goda brytbröd som får en underbar smak av hackade små olivbitar i degen. Fantastiskt gott till exempel till en rykande het tomatsoppa eller som tillbehör på buffén.

Skriv ut
Små brytbröd med oliv

Ingredienser

24 st (2 brytbröd)
50 g
jäst
4 dl
ljummet vatten (37 grader)
1 dl
olivolja
1 dl
urkärnade, hackade svarta oliver
6 dl
rågsikt
8 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
salt

Till garnering

-
ägg (till pensling)
1 - 2 tsk
flingsalt
1/2 dl
solrosfrön

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten.

Recept och bild från Valio.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Bo arne

2017-06-05

Väldigt mycket olivolja i receptet! Det räcker med 2 msk till degen, resten kan med fördel ringlas över det nybakade brödet när det ska ätas.

Testa liknande recept