Små brytbröd med oliv

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Små brytbröd med oliv

Små goda brytbröd som får en underbar smak av hackade små olivbitar i degen. Fantastiskt gott till exempel till en rykande het tomatsoppa eller som tillbehör på buffén.

Små brytbröd med oliv

Ingredienser

24 st (2 brytbröd)
50 g jäst
4 dl ljummet vatten (37 grader)
1 dl olivolja
1 dl urkärnade, hackade svarta oliver
6 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt

Till garnering

ägg (till pensling)
1 - 2 tsk flingsalt
1/2 dl solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Väldigt mycket olivolja i receptet! Det räcker med 2 msk till degen, resten kan med fördel ringlas över det nybakade brödet när det ska ätas.

Bo arne

2017-06-05

Testa liknande recept

Kruskavlat tunnbröd
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionssmoothie
Betyg 2.8 av 5.
387 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemlagad granola
Betyg 2.7 av 5.
1007 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frestande laktosfria kardemummabullar
Betyg 3.7 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga