Desserttallrik
Avsluta middagen med en liten tallrik suveräna sötsaker. Ljuvliga choklad- och hasselnötstryfflar och en söt och lite seg mandelkaka med saffrans-och konjaksgrädde gör susen. Toppa mandelkakan med bär som havtorn, hjortron och björnbär. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
12 portioner
Choklad- och hasselnötstryffel
150 g mörk choklad
1/2 dl hackade hasselnötter
1/2 krm flingsalt
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
25 g rumsvarmt smör
kakao att rulla i
Mandelkaka med saffrans- och konjaksgrädde
250 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 påse saffran (1/2 påse motsvarar 1/4 g)
1 1/2 msk konjak
2 dl vispgrädde
1 msk socker
Till servering
frysta tinade bär, t ex havtorn, hjortron och björnbär
Gör så här
Choklad- och hasselnötstryffel. Ger ca 25 stycken.
Mandelkaka med saffrans- och konjaksgrädde. Ger 12 stycken.
Har du lagat receptet?
Kommentarer