Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Desserttallrik

Avsluta middagen med en liten tallrik suveräna sötsaker. Ljuvliga choklad- och hasselnötstryfflar och en söt och lite seg mandelkaka med saffrans-och konjaksgrädde gör susen. Toppa mandelkakan med bär som havtorn, hjortron och björnbär. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Choklad- och hasselnötstryffel. Ger ca 25 stycken.

  1. Finhacka chokladen. Lägg den i en bunke tillsammans med hasselnötter och flingsalt.
  2. Värm grädde och honung i en kastrull. Häll den över choklad och nötter i bunken. Rör till en jämn smet.
  3. Rör ner smöret i små klickar. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme. Ställ sedan i kylen 1 timme.
  4. Forma till runda tryfflar. Ställ i kylen 15 minuter. Rulla i kakao. Ställ kallt till servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett.

 

Mandelkaka med saffrans- och konjaksgrädde. Ger 12 stycken.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan i en bunke. Blanda med äggvitan till en slät smet.
  3. Spritsa eller klicka ut 12 runda kakor, ca 3 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt
  4. Grädda mitt i ugnen 12–14 minuter. Låt svalna och förvara under plastfolie fram till servering.
  5. Blanda saffran och konjak i en liten skål. Låt stå minst 5 minuter.
  6. Vispa grädde och socker krämigt i en bunke.Tillsätt saffranskonjak. Vispa till en fluffig och gyllengul grädde.
  7. Till servering: Klicka grädden på kakorna och garnera med bär.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Innehåller ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 12
Choklad- och hasselnötstryffel
  • 150 g mörk choklad
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1/2 krm flingsalt
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 25 g rumsvarmt smör
  • kakao att rulla i
Mandelkaka med saffrans- och konjaksgrädde
  • 250 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1/2 påse saffran (1/2 påse motsvarar 1/4 g)
  • 1 1/2 msk konjak
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
Till servering
  • frysta tinade bär, t ex havtorn, hjortron och björnbär
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer