Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mandelmassebollar med hallonsmak

Avsluta middagen och servera dessa chokladbollar med hallon och nötter till kaffet. Mandelmassa- och hallonröran smälter i munnen och kompletterar de krispiga nötterna underbart.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hallonen om de är frysta. Passera dem genom en sikt.
  2. Riv mandelmassan och grovhacka nötterna. Lägg de hackade nötterna till garneringen på en tallrik.
  3. Blanda mandelmassan med hallonpurén och de blandade nötterna. Klicka ut massan med en sked på nöthacket och rulla runt. Låt stå kallt till servering.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 20 st
Mandelmassebollar
  • 1 dl hallon
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl blandade nötter (eller mandel)
  • hackade nötter (eller mandel) till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?