Fylld pasta med charkuterier
En snabblagad och lite lyxigare rätt där den färska triangolipastan serveras tillsammans med tapasskinka och avokado. Ringla dressingen, bestående av senap, kryddor och olivolja, över pastan precis innan servering samt addera lite oliver för en smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port färsk pasta (gärna triangoli)
150 g haricots verts (bönor)
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 msk vatten
salt
peppar
1 dl urkärnade svarta oliver
1 avokado
150 g salami och lufttorkad skinka (gärna tapas de españa)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3002 KJ / 717 kCal
Fett37 g
Salt6 g
Kolhydrater56 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt gott. Ljuvliga smaker som verkligen gifter sig bra med varandra.
Helena
2017-10-18