Fylld lammstek med mango chutney och potatisgratäng | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fylld lammstek med mango chutney och potatisgratäng

Lyxigt och gott är lammstek som blivit fylld med mango chutney, mynta och ingefära. Receptet innefattar även god sås av stekens sky. Servera den fyllda lammsteken med mango chutney och potatisgratäng.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förbered Potatisgratäng så att den är klar för gratinering.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Blanda mango chutney med ingefära och mynta. Lossa lite på nätet på lammsteken och tryck in fyllningen. Om lammsteken inte är nätad, lägg fyllningen i hålrummet efter urbeningen. Bind samman steken med bomullssnöre.
  4. Gnid in steken med salt, peppar och mynta. Sätt en köttermometer i steken och lägg den i en ugnssäker form. Stek i ugnen.
  5. När termometern visar 70°C är steken klar. Vira in steken i folie och låt den vila ca 15 minuter.
  6. Ställ om ugnen för gratinering och sätt in potatisgratängen.
  7. Sås: Gör under tiden såsen. Vispa ur stekformen med buljong, sila skyn och koka ihop ca 5 minuter. Red med maizena till en simmig sås. Smaka av. Skiva lammsteken och servera tillsammans med sås, potatisgratäng och grönsak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1500 g urbenad och nätad lammstek (i bit)
  • 1 dl mango chutney
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 3 kvistar färsk mynta
Till ingnidning
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk mynta
Sås
  • 5 dl sky + buljong (tärning)
  • 2 msk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan