Fylld köttfärslimpa

Köttfärslimpa med fyllning av de olika slag, är en middag som många uppskattar. Fyllningen i köttfärslimpan kan du variera i oändlighet men här har du tre olika förslag på fyllningar som är värda att prova. Visste du att fylld köttfärslimpa kallas köttgrotta, eller köttfärsgrotta av vissa? Där fick ni ett samtalsämne till middagen också!

Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g blandfärs
1 ägg
olja (till formen)
Vitlöksfyllning med skinka
1 ask färskost (med vitlökssmak, ca 125 g)
100 g rökt skinka
1 dl gräslök (klippt)
Fetaostfyllning med oliver och tomat
100 g fetaost
1 dl gröna oliver (hackade)
2 tomater (tärnade)
2 tsk torkad timjan
Het fyllning med chilipeppar
1 röd paprika (tärnad)
1 gul lök (hackad)
1 chilipepparfrukt (urkärnad och finhackad)
100 g gräddost (tärnad)
1 msk chilipulver
Pensling
2 msk smör eller margarin
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med fetaostfyllningen.
Energi1469 KJ / 352 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater7 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
16 stHej! Jag undrar över färskost-skinkfyllningen. Hur många gram färskost? Det finns en uppsjö av olika askar! Med vänlig hälsning! Pia
Pia
Hej Pia! 125 g färskost med örter kommer bli toppen! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag gjorde på 1 kg nötfärs och sedan följde jag receptet förutom mer salt och peppar. Vilket blev kanon.
Sofia
Jag gjorde på 1kg färs limpan blev väldigt lös.
Sami
Gjorde med fetaost och tomater, jättegott
Mikael
Barnen älskar fyllningen med vitlöksost och skinka! Enkel att göra.
Mathilda
Har provat den heta fyllningen flera gånger. Fantastiskt gott!
Ulrika
Fetafyllningen var riktigt god, rekommenderas!
Per
Lite osmakligt att ha detta recept efter skandalen om köttfärshanteringen i Uppdrag Granskning 5/12
Roger
Den heta fyllningen med chilipeppar är kanongod! Vi serverade med potatis och brunsås och det blev smaskens!!
Maria
Jag bytte ut chilipepparen+pulvret mot lite sambal i den heta fyllningen, och la till lite hackad soltorkad tomat. Blev gott det också! Tycker dock att det är missvisande att det står att tillagningstiden är max 20 min när den behöver stå 50 min i ugnen...
Anna