Fylld köttfärslimpa

Betyg 4.3 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Fylld köttfärslimpa

Köttfärslimpa med fyllning av de olika slag, är en middag som många uppskattar. Fyllningen i köttfärslimpan kan du variera i oändlighet men här har du tre olika förslag på fyllningar som är värda att prova. Visste du att fylld köttfärslimpa kallas köttgrotta, eller köttfärsgrotta av vissa? Där fick ni ett samtalsämne till middagen också!

Den färdiga köttfärslimpaj upplagd på ett fat där några skivor är uppskurna och fyllningen syns i mitten.

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g blandfärs
1 ägg
olja (till formen)

Vitlöksfyllning med skinka

1 ask färskost (med vitlökssmak, ca 125 g)
100 g rökt skinka
1 dl gräslök (klippt)

Fetaostfyllning med oliver och tomat

100 g fetaost
1 dl gröna oliver (hackade)
2 tomater (tärnade)
2 tsk torkad timjan

Het fyllning med chilipeppar

1 röd paprika (tärnad)
1 gul lök (hackad)
1 chilipepparfrukt (urkärnad och finhackad)
100 g gräddost (tärnad)
1 msk chilipulver

Pensling

2 msk smör eller margarin

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Hej! Jag undrar över färskost-skinkfyllningen. Hur många gram färskost? Det finns en uppsjö av olika askar! Med vänlig hälsning! Pia

    Pia

    Hej Pia! 125 g färskost med örter kommer bli toppen! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jag gjorde på 1 kg nötfärs och sedan följde jag receptet förutom mer salt och peppar. Vilket blev kanon.

    Sofia

  • Jag gjorde på 1kg färs limpan blev väldigt lös.

    Sami

  • Gjorde med fetaost och tomater, jättegott

    Mikael

  • Barnen älskar fyllningen med vitlöksost och skinka! Enkel att göra.

    Mathilda

  • Har provat den heta fyllningen flera gånger. Fantastiskt gott!

    Ulrika

  • Fetafyllningen var riktigt god, rekommenderas!

    Per

  • Lite osmakligt att ha detta recept efter skandalen om köttfärshanteringen i Uppdrag Granskning 5/12

    Roger

  • Den heta fyllningen med chilipeppar är kanongod! Vi serverade med potatis och brunsås och det blev smaskens!!

    Maria

  • Jag bytte ut chilipepparen+pulvret mot lite sambal i den heta fyllningen, och la till lite hackad soltorkad tomat. Blev gott det också! Tycker dock att det är missvisande att det står att tillagningstiden är max 20 min när den behöver stå 50 min i ugnen...

    Anna

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat med fetaostfyllningen.
Energi1469 KJ / 352 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater7 g
Protein25 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Köttfärslimpa med morot och sviskon
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minismörgåstårta
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärslimpa med paprikasås
    Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Köttfärslimpa i ugn
    Betyg 4.2 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad