ÖVER 60 MIN | Medel

Friterad bakpotatis med ost och dragon

Bakad potatis är en underskattad delikatess som passar lika bra att njuta i all enkelhet som i sällskap av en bit kött, fågel eller fisk. Den här bakpotatisen är extra lyxig då skalet friteras och fylls med potatis, lagrad ost, oregano och smör. Allt går sedan att äta!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg bakpotatisarna på en bakpappersklädd plåt. Stick några hål i dem. Baka i mitten av ugnen ca 45 minuter, eller tills de är mjuka rakt igenom, testa med potatissticka. Låt svalna lite.
  3. Halvera potatisarna på längden och gröp ur dem, men lämna ca 1/2 cm potatis kvar i skalet. 
  4. Blanda inkråmet med 1 dl av osten (för 4 port), torkad dragon, smör och salt.
  5. Hetta upp rapsolja i en kastrull till 170°C. 
  6. Fritera skalhalvorna tills de är frasiga och har fått fin färg, 5-10 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  7. Sätt ugnen på 250°C grill. 
  8. Lägg skalhalvorna på den bakpappersklädda plåten och fördela inkråmet i dem. Strö över resterande ost. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 l rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1472 kJ / 366 kCal