Fylld gratinerad aubergine

Aubergine är väldigt mycket Grekland. Här ugnsbakas den mörklila grönsaken och det mjuka inkråmet blir sedan till en smakrik fyllning med färsk korv, lök, tomat, citron och grädde. Hela härligheten får sedan gratinera med pikant parmesan. Medelhavsmums!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Gör så här
00:25:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1200 KJ / 287 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g
Kommentarer
5 stJag brukar göra en variant av denna med överbliven köttfärssås som fyllning. Jättegott!
Ann
Jag skippade grädden och hade i hackad vanlig chorizo, finhackad röd paprika, tomatpuré, röd chili och lite spiskummim. Med ris till blev det en väldigt god och mättande måltid. Pga allergi körde jag med en vegansk riven mozarella ovanpå och det blev grymt gott. Kommer göra igen.
David
Mycket, mycket gott. Lätt att variera om man t.ex. vill ha vegetariskt.
Agneta
Mycket gott! Åt m sallad.
Anna-karin
Den är ännu godare utan grädde och det går lika bra med en vanlig stark ost (präst/västerbotten) som parmesan.
Anne