Fylld gratinerad aubergine

Betyg 3 av 5.
303 personer har röstat
4
Fylld gratinerad aubergine

Aubergine är väldigt mycket Grekland. Här ugnsbakas den mörklila grönsaken och det mjuka inkråmet blir sedan till en smakrik fyllning med färsk korv, lök, tomat, citron och grädde. Hela härligheten får sedan gratinera med pikant parmesan. Medelhavsmums!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Fylld gratinerad aubergine

Ingredienser

6 bufféportioner
3 små auberginer (à ca 150 g)
ca 150 g färsk chorizo (eller rå salciccia)
1 liten gul lök
2 tomater
1 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm peppar
50 g riven parmesan
ca 5 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
303 personer har röstat

Kommentarer

Jag skippade grädden och hade i hackad vanlig chorizo, finhackad röd paprika, tomatpuré, röd chili och lite spiskummim. Med ris till blev det en väldigt god och mättande måltid. Pga allergi körde jag med en vegansk riven mozarella ovanpå och det blev grymt gott. Kommer göra igen.

David

2023-05-09

Mycket, mycket gott. Lätt att variera om man t.ex. vill ha vegetariskt.

Agneta

2020-05-19

Mycket gott! Åt m sallad.

Anna-karin

2017-10-27

Näringsvärde per bufféportion

Energi1200 KJ / 287 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Tray baked chorizo med paprika
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo med ljummen potatissallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lasagne med chorizo, rostade grönsaker och parmesansås
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med chorizo och mozzarella
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt chorizo med gräslöksyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med äppelcider och chorizo
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga