Fylld gratinerad aubergine | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fylld gratinerad aubergine

Aubergine är väldigt mycket Grekland. Här ugnsbakas den mörklila grönsaken och det mjuka inkråmet blir sedan till en smakrik fyllning med färsk korv, lök, tomat, citron och grädde. Hela härligheten får sedan gratinera med pikant parmesan. Medelhavsmums!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela auberginerna på längden. Lägg dem på en ugnsplåt med snittytan upp. Pensla med 3-4 msk olivolja.
  3. Ugnsbaka i 25 minuter. Ta ut, låt svalna lite.
  4. Gröp ut innehållet ur auberginen och grovhacka. Lägg tillbaka skalen på plåten.
  5. Dela korvarna på längden. Skrapa ut köttet och hacka i mindre bitar.
  6. Skala och finhacka löken. Grovhacka tomaterna.
  7. Fräs korv och lök i 1 msk olja ca 5 minuter. Strö över majsstärkelsen och rör om.
  8. Rör ner tomat- och auberginehacket och låt fräsa ytterligare några minuter.
  9. Tillsätt grädde och citronjuice. Låt koka några minuter. Krydda med salt och peppar.
  10. Fördela fyllningen i aubergineskalen. Strö över parmesanen. Gratinera högst i ugnen tills osten fått fin färg, ca 10 minuter.

För alla

Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener. I övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 3 små auberginer (à ca 150 g)
  • ca 150 g färsk chorizo (eller rå salciccia)
  • 1 liten gul lök
  • 2 tomater
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 50 g riven parmesanost
  • ca 5 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1200 kJ / 287 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept