Fylld gratinerad aubergine

282
3
Fylld gratinerad aubergine

Aubergine är väldigt mycket Grekland. Här ugnsbakas den mörklila grönsaken och det mjuka inkråmet blir sedan till en smakrik fyllning med färsk korv, lök, tomat, citron och grädde. Hela härligheten får sedan gratinera med pikant parmesan. Medelhavsmums!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Fylld gratinerad aubergine

Ingredienser

6 bufféportioner
3
små auberginer (à ca 150 g)
ca 150 g
färsk chorizo (eller rå salciccia)
1
liten gul lök
2
tomater
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
vispgrädde
1 msk
färskpressad citronjuice
1 krm
salt
1/2 krm
peppar
50 g
riven parmesanost
ca 5 msk
olivolja

För alla

Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener. I övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

282

Kommentarer

Agneta

5/19/2020

Mycket, mycket gott. Lätt att variera om man t.ex. vill ha vegetariskt.

Anna-karin

10/27/2017

Mycket gott! Åt m sallad.

Anne

6/18/2016

Den är ännu godare utan grädde och det går lika bra med en vanlig stark ost (präst/västerbotten) som parmesan.

Näringsvärde per portion

Energi 1200 KJ / 287 kCal
Fett 25 g
Salt 1 g
Kolhydrater 5 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept