Fylld gratinerad aubergine
Aubergine är väldigt mycket Grekland. Här ugnsbakas den mörklila grönsaken och det mjuka inkråmet blir sedan till en smakrik fyllning med färsk korv, lök, tomat, citron och grädde. Hela härligheten får sedan gratinera med pikant parmesan. Medelhavsmums!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
6 bufféportioner
3 små auberginer (à ca 150 g)
ca 150 g färsk chorizo (eller rå salciccia)
1 liten gul lök
2 tomater
1 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm peppar
50 g riven parmesan
ca 5 msk olivolja
För alla
Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener. I övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1200 KJ / 287 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g
Kommentarer
Jag skippade grädden och hade i hackad vanlig chorizo, finhackad röd paprika, tomatpuré, röd chili och lite spiskummim. Med ris till blev det en väldigt god och mättande måltid. Pga allergi körde jag med en vegansk riven mozarella ovanpå och det blev grymt gott. Kommer göra igen.
David
2023-05-09Mycket, mycket gott. Lätt att variera om man t.ex. vill ha vegetariskt.
Agneta
2020-05-19Mycket gott! Åt m sallad.
Anna-karin
2017-10-27