Fylld frukostkorv med rotfruktsmos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fylld frukostkorv med rotfruktsmos

Är du sugen på riktigt god husmanskost? Testa att laga till fylld frukostkorv och servera tillsammans med ett krämigt och gott rotfruktsmos. Supersmarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Mixa lök, kantareller och de båda ostsorterna. Krydda med timjan, salt och peppar.
  3. Skär ett snitt i frukostkorven och fyll med röran.
  4. Smörj en ugnssäker form med matfett och lägg i korvarna.
  5. Sätt formen mitt i ugnen 15-20 min.
  6. Rotfruktsmos: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölken och rör ner den i moset så att det blir fluffigt.
  7. Tillsätt smör, morötter och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera korven med rotfruktsmos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 frukostkorvar
  • 100 g kantareller
  • 2 skalade schalottenlökar
  • 100 g Västerbottensost
  • 50 g färskost
  • 2 kvistar färsk hackad timjan
  • salt och peppar
Rotfruktsmos
  • 800 g skalad potatis
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl rivna morötter
  • 1 msk skuren gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan