Fylld aubergine med ris och spenat

Aubergine blir väldigt smaklig och mjuk när den ugnsbakas, och extra gott blir det att fylla den med citron, svamp, ris, pulled oats och spenat. Ugnsrosta tills ytan blir vackert gyllenbrun, ät och njut!

Ingredienser
4 portioner
ca 800 g aubergine (800 g motsvarar ca 2 st)
4 tsk olivolja
1 krm salt
Fyllning
1 hackad gul lök
rikligt med olivolja (till stekning)
100 g tärnade champinjoner
1/2 finhackad vitlöksklyfta
200 g hackad färsk spenat
240 g pulled oats tomat eller nude
6 msk vegetabilisk färskost
skal av 1 citron
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk dill
200 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl kokt ris (2,5 dl motsvarar ca 200 g)
4 msk ströbröd
100 g vegetabilisk ost (gärna av parmesantyp)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Recept och bild i samarbete med Golden & Green.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2443 KJ / 584 kCal
Fett33 g
Salt2.12 g
Kolhydrater36 g
Protein31 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer