Fylld aubergine med ris och spenat

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
0Klimatsmart
Fylld aubergine med ris och spenat

Aubergine blir väldigt smaklig och mjuk när den ugnsbakas, och extra gott blir det att fylla den med citron, svamp, ris, pulled oats och spenat. Ugnsrosta tills ytan blir vackert gyllenbrun, ät och njut!

Fylld aubergine med ris och spenat

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g  aubergine (800 g motsvarar ca 2 st)
4 tsk  olivolja
1 krm  salt

Fyllning

1   hackad gul lök
rikligt med olivolja (till stekning)
100 g  tärnade champinjoner
1/2   finhackad vitlöksklyfta
200 g  hackad färsk spenat
240 g  pulled oats tomat eller nude
6 msk  vegetabilisk färskost
skal av 1   citron
1   grönsaksbuljongtärning
2 msk  hackad färsk persilja
2 msk  hackad färsk dill
200 g  krossade tomater
2 msk  tomatpuré
2 1/2 dl  kokt ris (2,5 dl motsvarar ca 200 g)
4 msk  ströbröd
100 g  vegetabilisk ost (gärna av parmesantyp)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Golden & Green.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2443 KJ / 584 kCal
Fett33 g
Salt2.12 g
Kolhydrater36 g
Protein31 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tagliatelle med grönkål och Pulled Oats
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegoburgare med Pulled Oats och yoghurtsås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk Thai Curry
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pulled Oats med ris, jordnötssås och lime
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza Bianco med päron
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Biffar med soltorkade tomater
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga