Fusilli med kyckling, kapris och dill
![Fusilli med kyckling, kapris och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_87790/cf_259/fusilli_med_kyckling__kapris_och_dill.jpg)
Genom att koka kycklingen i buljong får den mycket smak. En skvätt av buljongen blir också en bra bas till den krämiga pastasåsen. Kycklingen och såsen med tomater, strimlad salladslök och färska örter och härligt salta kapris blir det kanongott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014
![Fusilli med kyckling, kapris och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_87790/cf_259/fusilli_med_kyckling__kapris_och_dill.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 l vatten
3 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
3 tomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka dill
1/2 kruka persilja
1 msk kapris
4 kycklingfiléer
500 g färsk pasta (gärna fusilli)
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2050 KJ / 491 kCal
Fett19.4 g
Kolhydrater40.2 g
Protein36.4 g
Kommentarer