Fusilli med kyckling, kapris och dill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fusilli med kyckling, kapris och dill

Genom att koka kycklingen i buljong får den mycket smak. En skvätt av buljongen blir också en bra bas till den krämiga pastasåsen. Kycklingen och såsen med tomater, strimlad salladslök och färska örter och härligt salta kapris blir det kanongott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull.
  2. Skär tomaterna i bitar. Ansa och strimla salladslöken. Hacka dill, persilja och kapris.
  3. Skär kycklingen i bitar och koka den i buljongen ca 5 minuter. Lyft upp kycklingen på en tallrik. Koka pastan i buljongen enligt tidsangivelsen på förpackningen.
  4. Spara 1/2 dl av buljongen (för 4 port), häll sedan av pastan och låt den rinna av. Koka upp buljongen med crème fraiche och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Rör ner kyckling, tomater, salladslök, örter och kapris.
  5. Låt det bli varmt och vänd sedan ner pastan och servera.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 l vatten
  • 3 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 3 tomater
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk kapris
  • 4 kycklingfiléer
  • 500 g färsk pasta (gärna fusilli)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2050 kJ / 491 kCal