Fullkornsscones

62
6
Fullkornsscones

Dessa gudomliga fullkornsscones går snabbt att tillaga. Frukostbröden blir härligt saftiga av lite kvarg eller kvarg som du rör ner i smeten före den klickas ut i bullformar. Grädda mitt i ugnen i några minuter så dina goda scones får fin färg.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Fullkornsscones

Ingredienser

12 stycken
2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
1 1/2 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel
2 msk vetekli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kvarg
1 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg

För alla

Fullkornsscones innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Anne

2022-01-20

De här är så otroligt goda!! Bakade med rågsikt istället för grahamsmjöl och det fungerade lika bra. Saftiga!

Cecilia

2021-07-26

Saftiga och enkla att göra. Standard scones när man ska bjuda på enkel fika.👍

Ina

2007-09-30

Härliga och ovanligt saftiga scones. Jag tog i grekisk yoghurt, eftersom det var det jag hade hemma och så bakade jag på dinkelmjöl. Jag har aldrig förut bakat scones i formar, men det var bra, för degen är så pass lös att den nog hade flutit ut för mycket om man hade försökt klicka ut den på plåt. För dig som inte har provat att baka dessa goda scones ännu säger jag bara en sak: gör det!

Näringsvärde per portion

Energi 421 KJ / 100 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Grundrecept våffelsmet
Amerikanska pannkakor
Banana bread
Scones med filmjölk
Citronmuffins
Madeleinekaka