Fullkornsscones

Betyg 2.9 av 5.
63 personer har röstat
6
Fullkornsscones

Dessa gudomliga fullkornsscones går snabbt att tillaga. Frukostbröden blir härligt saftiga av lite kvarg eller kvarg som du rör ner i smeten före den klickas ut i bullformar. Grädda mitt i ugnen i några minuter så dina goda scones får fin färg.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Fullkornsscones

Ingredienser

12 st
2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
1 1/2 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel
2 msk vetekli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kvarg
1 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

De här är så otroligt goda!! Bakade med rågsikt istället för grahamsmjöl och det fungerade lika bra. Saftiga!

Anne

2022-01-20

Saftiga och enkla att göra. Standard scones när man ska bjuda på enkel fika.👍

Cecilia

2021-07-26

Härliga och ovanligt saftiga scones. Jag tog i grekisk yoghurt, eftersom det var det jag hade hemma och så bakade jag på dinkelmjöl. Jag har aldrig förut bakat scones i formar, men det var bra, för degen är så pass lös att den nog hade flutit ut för mycket om man hade försökt klicka ut den på plåt. För dig som inte har provat att baka dessa goda scones ännu säger jag bara en sak: gör det!

Ina

2007-09-30

Näringsvärde per st

Energi421 KJ / 100 kCal
Fett3.4 g

Testa liknande recept

Dinkelscones
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarinscones
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Valnötsscones
Betyg 2.7 av 5.
90 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bröd i stekpanna
Betyg 3.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Veganska scones
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostscones med timjan
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga