Fullkornsscones
Dessa gudomliga fullkornsscones går snabbt att tillaga. Frukostbröden blir härligt saftiga av lite kvarg eller kvarg som du rör ner i smeten före den klickas ut i bullformar. Grädda mitt i ugnen i några minuter så dina goda scones får fin färg.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
12 st
2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
1 1/2 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel
2 msk vetekli
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl kvarg
1 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi421 KJ / 100 kCal
Fett3.4 g
Kommentarer
De här är så otroligt goda!! Bakade med rågsikt istället för grahamsmjöl och det fungerade lika bra. Saftiga!
Anne
2022-01-20Saftiga och enkla att göra. Standard scones när man ska bjuda på enkel fika.👍
Cecilia
2021-07-26Härliga och ovanligt saftiga scones. Jag tog i grekisk yoghurt, eftersom det var det jag hade hemma och så bakade jag på dinkelmjöl. Jag har aldrig förut bakat scones i formar, men det var bra, för degen är så pass lös att den nog hade flutit ut för mycket om man hade försökt klicka ut den på plåt. För dig som inte har provat att baka dessa goda scones ännu säger jag bara en sak: gör det!
Ina
2007-09-30