Fullkornsscones

Dessa gudomliga fullkornsscones går snabbt att tillaga. Frukostbröden blir härligt saftiga av lite kvarg som du rör ner i smeten före den klickas ut i bullformar. Grädda mitt i ugnen i några minuter så dina goda scones får fin färg.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi421 KJ / 100 kCal
Fett3.4 g
Kommentarer
Jag bakar dessa nu, i min ugn räcker inte 8-10 minuter så jag lägger på lite mer tid. Det doftar gott, och så praktiskt att baka i bullformar - bra tips bland kommentarerna.
Kerstin
2025-07-27Blir härligt saftiga av lite kvarg eller kvarg? Vilket är det andra alternativet som det ska stå?
Mirjam
2025-05-22Hej Mirjam! Det har bara blivit knasigt där. Det ska bara stå kvarg. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-26De här är så otroligt goda!! Bakade med rågsikt istället för grahamsmjöl och det fungerade lika bra. Saftiga!
Anne
2022-01-20