Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Smörstekt spenat med parmesan

På bara några minuter kan du tillaga detta smarriga recept på smörstekt spenat med en underbar ostsmak. Stek snabbt din spenat och lägg upp på tallrik innan du strör över den smakrika parmesanen och serverar.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en stor stekpanna.Tillsätt den frysta spenaten och fräs ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg upp spenaten på ett fat och strö över den rivna parmesanen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g smör
  • 1 påse fryst bladspenat (à 400 g)
  • 100 g riven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan