Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grova frallor med frukt och nötter

(35)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

För dig som tycker om att baka ditt eget bröd är det här ett perfekt recept. Resultatet ger riktigt grova och saftiga frallor innehållande frukt och nötter. Frallorna är mättande och dessutom fyllda av nyttigheter!

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 500 g torkade fikon
  • 2 dl hela linfrön
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 paket färsk jäst (à 50 g)
  • 1 dl kallt vatten till jästen
  • 2 tsk salt
  • 200 g hasselnötskärnor
  • 11 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort ev stjälkar från fikonen. Skär fikonen i halvor. Lägg fikon, linfrö och rågmjöl i en degbunke. Koka upp vattnet och häll ner det i degbunken och rör om. Låt svalna till 37°C.
  2. Rör ut jästen med det kalla vattnet. Rör ner jästblandningen, salt och nötter. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk.
  3. Arbeta ner degen i bunken med resten av mjölet. Häll lite grovt rågmjöl på arbetsbänken. Stjälp upp degen och knåda ihop den. Dela degen i 2 lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd ca 40 cm (för 24 bullar) och skär i bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk ca 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten.

Tips

Vill man ha mer frukt i brödet blanda ner 125 g torkade äppelringar i bitar i degen. (under punkt 1)