Fudge brownies

Betyg 4.4 av 5.81 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Fudge brownies

Brownies med chokladglasyr som är riktigt mättade med chokladsmak bakas det här. Godare fudge brownies än dessa hittar du knappt. Bred på chokladglasyren och låt kakan stelna en timme i kylen, sedan är det klart att njuta.

Fudge brownies

Ingredienser

12 bitar

Glasyr

1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (gärna bakchoklad)

Brownie

150 g smör (+ extra till formen)
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1 krm salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl

Gör så här

00:20:00
00:10:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Önskar att jag hade läst alla kommentarer först innan jag började baka… Kakan kom ut som om den va obakad. In med den igen och höjde graderna… återstår att se vad det blir

    Marie

    Hej Marie och alla andra! Nu har vi provbakat kakan igen och måste nog hålla med att den ska gå lite varmare i ugnen än vad vi först skrev. Nu bakade vi i en glasform och inte i en metallform som vi gjorde först. Sånt spelar också roll så klart. Vi har ökat ugnsvärmen från 150 grader till 175 grader. Hoppas det går bättre för er alla! :) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Gör alltid den här till firanden här hemma, byter ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix då sambon är glutenintolerant, fungerar perfekt! Sätter ugnen på 175 istället för 150 grader och använder lite mindre kakao än receptet. Den mörka chokladen går också att byta ut till vanlig mjölkchoklad för en mindre ”tung” kakao-smak.

    Elin

  • Vi gjorde "kakan" innan vi hade läst kommentarerna. Kan inte annat än intyga vad som tidigare nämnts -smeten räckte till 1cm höjd och den var omöjlig att få ur formen, det blev bara en kladdigt hög av allt. Konstigt att detta recept har 4.5 stjärnor.

    Petter

  • Första försöket var en smörja som inte gick att dela upp. Provade anpassa till dem tidigare kommentarerna. Som Veronika säger så räcker inte 150 grader i 20 minuter. Körde istället på 175 grader mellan 20-25 minuter och minskade mängden kakao som Sara nämnde och fick bra resultat!

    Christian

  • 20 min och 150 grader funkar inte alls… Kakan var lika lös som när jag satte in den. Fick höja till 175 och ställa in formen igen. Får se om det går bättre…

    Veronika

  • 18x25cm är på tok för stor form. Den vart 1 cm hög. En brownie ska vara 4-5cm hög.

    Johannes

  • Alldeles för mycket kakao! Har bakat och testat några gånger och det räcker med 0,75 dl.

    Sara

  • Mycket gott och lätt bakat!

    Olga

Näringsvärde per bit

Energi1224 KJ / 293 kCal
Fett18 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Brownies med yoghurtswirl
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blondies med hallon
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spökkaka
    Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkakecookies
    Betyg 4.7 av 5.209 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med cheez doodles
    Betyg 4.2 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad