Fudge brownies
Brownies med chokladglasyr som är riktigt mättade med chokladsmak bakas det här. Godare fudge brownies än dessa hittar du knappt. Bred på chokladglasyren och låt kakan stelna en timme i kylen, sedan är det klart att njuta.
Ingredienser
12 bitar
Glasyr
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (gärna bakchoklad)
Brownie
150 g smör (+ extra till formen)
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1 krm salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1224 KJ / 293 kCal
Fett18 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentarer
Gör alltid den här till firanden här hemma, byter ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix då sambon är glutenintolerant, fungerar perfekt! Sätter ugnen på 175 istället för 150 grader och använder lite mindre kakao än receptet. Den mörka chokladen går också att byta ut till vanlig mjölkchoklad för en mindre ”tung” kakao-smak.
Elin
2024-07-28Vi gjorde "kakan" innan vi hade läst kommentarerna. Kan inte annat än intyga vad som tidigare nämnts -smeten räckte till 1cm höjd och den var omöjlig att få ur formen, det blev bara en kladdigt hög av allt. Konstigt att detta recept har 4.5 stjärnor.
Petter
2023-09-28Första försöket var en smörja som inte gick att dela upp. Provade anpassa till dem tidigare kommentarerna. Som Veronika säger så räcker inte 150 grader i 20 minuter. Körde istället på 175 grader mellan 20-25 minuter och minskade mängden kakao som Sara nämnde och fick bra resultat!
Christian
2023-03-26