Fudge brownies
Brownies med chokladglasyr som är riktigt mättade med chokladsmak bakas det här. Godare fudge brownies än dessa hittar du knappt. Bred på chokladglasyren och låt kakan stelna en timme i kylen, sedan är det klart att njuta.
Ingredienser
12 bitar
Glasyr
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (gärna bakchoklad)
Brownie
150 g smör (+ extra till formen)
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1 krm salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Gör så här
00:20:00
00:10:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1224 KJ / 293 kCal
Fett18 g
Salt0.3 g
Kolhydrater28 g
Protein3 g
Kommentarer
Önskar att jag hade läst alla kommentarer först innan jag började baka… Kakan kom ut som om den va obakad. In med den igen och höjde graderna… återstår att se vad det blir
Marie
2025-01-28Hej Marie och alla andra! Nu har vi provbakat kakan igen och måste nog hålla med att den ska gå lite varmare i ugnen än vad vi först skrev. Nu bakade vi i en glasform och inte i en metallform som vi gjorde först. Sånt spelar också roll så klart. Vi har ökat ugnsvärmen från 150 grader till 175 grader. Hoppas det går bättre för er alla! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-09Gör alltid den här till firanden här hemma, byter ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix då sambon är glutenintolerant, fungerar perfekt! Sätter ugnen på 175 istället för 150 grader och använder lite mindre kakao än receptet. Den mörka chokladen går också att byta ut till vanlig mjölkchoklad för en mindre ”tung” kakao-smak.
Elin
2024-07-28Vi gjorde "kakan" innan vi hade läst kommentarerna. Kan inte annat än intyga vad som tidigare nämnts -smeten räckte till 1cm höjd och den var omöjlig att få ur formen, det blev bara en kladdigt hög av allt. Konstigt att detta recept har 4.5 stjärnor.
Petter
2023-09-28