Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fryst vit chokladmousse med ljummen pistage och hallonsalsa

Spännande smaker som får komplettera och lyfta varandra ger ett nya, oväntade djup. Moussen serveras med den fräscha salsan med pistagenötter, hallon, mynta och lime.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vit chokladmousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Finhacka chokladen. Värm 1/3 av grädden i en kastrull. Rör i chokladen och låt den smälta. Rör sedan i gelatinet. Vispa resten av grädden fluffigt. Vispa ägget och rör ner i chokladblandningen. Vänd därefter ner den vispade grädden, lite i taget.
  2. Klä en avlång brödform, ca 10x26 cm (för 4 port), med plastfilm och häll i moussen täck med plastfilm. Frys i minst 2 timmar.
  3. Salsa: Rosta nötterna i het stekpanna. Hacka nötterna grovt och skär hallonen i halvor och strimla myntan. Blanda pressad limesaft med honung i en kastrull. Värm och vänd vid servering ner nötter, hallon och mynta.
  4. Till servering: Skär moussen i portionsbitar och vänd dem i kakao och servera med salsan.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad och laktosfri vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 4
Vit chokladmousse
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
Salsa
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • 125 g färska hallon
  • 1/2 kruka mynta
  • 1/2 lime
  • 2 msk honung
Till servering
  • 1/2 dl kakao eller hallonpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1966 kJ / 470 kCal