Fryst vit chokladmousse med ljummen pistage och hallonsalsa
Spännande smaker som får komplettera och lyfta varandra ger ett nya, oväntade djup. Moussen serveras med den fräscha salsan med pistagenötter, hallon, mynta och lime.
Ingredienser
4 portioner
Vit chokladmousse
1 gelatinblad
100 g vit choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
Salsa
1 dl skalade pistagenötter
125 g färska hallon
1/2 kruka mynta
1/2 lime
2 msk honung
Till servering
1/2 dl kakao eller hallonpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett35 g
Salt0.13 g
Kolhydrater28 g
Protein10 g
Kommentar
Supergott! Bytte dock ut salsan mot rårörda hallon och passionsfrukt. Då blev dessertern helt fantastisk 👌 jag brukar dock göra efterrätten några dagar i förväg så slipper jag stressa samma dag.
Maja
2018-09-23