Fryst chokladmousse med kryddinkokt pumpa
Pumpa till efterrätt är godare än vad man kan tro. Butternutpumpan med sina fina nöttoner får här ett rejält smaklyft i en lag med mulliga kryddor som stjärnanis, kanel och chili. Den kryddiga inkokta pumpan tillsammans med en mjuk och rund fryst chokladmousse blir en överraskande delikat dessert.
Ingredienser
4 portioner
Mjölkchokladmousse
1 gelatinblad
100 g ljus bakchoklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 dl kakao
Inkokt pumpa
300 g skalad butternutpumpa
1 citron
1 röd chili
1 dl råsocker
1 dl vatten
1/2 tsk svartpepparkorn
2 stjärnanis
1 kanelstång
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1585 KJ / 379 kCal
Fett26 g
Salt0.14 g
Kolhydrater26 g
Protein8 g
Kommentar
Så god!!
Annika
2020-10-22