ÖVER 60 MIN | Medel

Fryst pomelo med grädde, maränger och mynta

Pomelo är en storvuxen medlem av citrusfamiljen med frisk smak med dragning åt grape. Klyftorna har ganska tjocka hinnor så ett smart sätt att äta pomelo är att dela den och skrapa ut innehållet i klyftorna. Här har vi dessutom fryst fruktköttet som sedan blandas med grädde till en glassig dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela pomelon, gröp ur fruktköttet mellan klyftornas hinnor. Smula försiktigt det urgröpta fruktköttet så de små citruskapslarna frigörs. Sprid ut dem på en tallrik och ringla över honungen. Frys i ca 2 timmar.
  2. Krossa marängerna och strimla myntan. 
  3. Vid servering: Skeda upp den frysta pomelon i små skålar. Häll över grädden och strö över maränger och myntan. Servera genast och låt var och en röra ihop blandningen så grädden blandas med den frysta pomelon så det stelnar och blir till glasskonsistens.

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna, kan innehålla gluten och mjölk.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 pomelo
  • 1 msk flytande honung
  • 8 maränger
  • 2 kvistar mynta
  • 1 dl vispgrädde

Näringsvärde
Per portion

Energi 907 kJ / 217 kCal