Fryst mojito cheesecake

Baka en syrlig vegansk cheesecake med smak av mojito! Denna helt otroliga frysta cheesecake är smaksatt med lime och mynta och för tankarna till sommaren. Toppas med passionsfrukt vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Ingredienser
12 bitar
100 g kokosolja
2 msk vit eller ljus sirap
250 g digestivekex
2 1/2 dl vispbar sojagrädde
300 g växtbaserad färskost
2 dl florsocker
1 1/2 tsk finrivet limeskal
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 dl finstrimlad mynta
Topping
2 passionsfrukter
1 tsk finrivet limeskal
Gör så här
06:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1443 KJ / 346 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein3 g
Kommentarer
Bjöd på den till påskfikat på jobbet! Väldigt uppskattat! Ska göra den en gång till med glutenfri botten. Jag bytte förresten också ut kokosoljan mot ett mjölkfritt margarin såsom jag läste att någon annan gjort. Definitivt en favorit!
Minna
2025-05-11Magiskt god! Utesluter myntan, tycker inte den behövs. Byter ut kokosoljan mot mjölkfritt smör, då upplevs den inte lika söt och den blir lättare att skära. Har testat att toppa med blåbär istället för passionsfrukt och det blir också supergott!
Jenny
2023-09-21Fantastiskt god cheesecake! Så fräscht med smak av lime, kokos och mynta. Jag har bakat mycket veganskt men det här är nog det godast jag gjort!
Amanda
2023-08-06