Fryst citrontårta med kokos

Söt, syrlig och saftig – den här frysta citrontårtan har allt! Med en glutenfri kokosbotten och en krämig fyllning med citron och kondenserad mjölk kan den närmast liknas vid en citronparfait – i tårtform. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i frysen fram till servering.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
10-12 bitar
Kokosbotten
50 g smör
1 dl rörsocker
200 g riven kokos
2 stora ägg
smör till formen
Fyllning
5 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
ev gul hushållsfärg
chokladägg till garnering
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2177 KJ / 520 kCal
Fett47 g
Salt0.4 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g
Kommentarer
24 stJag dubblade mängden citron, men om jag skulle göra tårtan igen så skulle jag snarare femdubbla mängden.
Johanna
Det blev inte bra. Botten smakade inte gott .
Christina
Jättegod. Funkar att göra några dagar innan och förvara i frysen.
Kristina
Skulle man kunna ha i gelatinpulver för att få citronfluffet lite fastare? Blev lite rinnigt ganska fort. M
Malin
Jättegod! Kan man frysa den två veckor i förväg?
Charlotta
Inte vår favorit, för mycket kokossmak .
Catarina
En favorit direkt! Jag tror att det skulle vara väldigt gott att servera jordgubbar till också.
Maria johanna
En fråga till, kan man använda digistivekex istället för kokos?
Viktoria
Hej, Varför måste man ha ägg till botten? Och kan man använda vanligt vitt socker istället för rörsocker?
Viktoria
Jag har lagat detta recept många gånger. det är en väldigt rolig klassiker hemma hos mig och speciellt under sommaren. Den är len och har en fräsch citronsmak som jag älskar! dock så kan man göra en biskvibotten om man vill bli av med äggen. Dock undrar jag om det går att göra en vegansk variant utav denna tårta.
Maria-laura