Cheddarpaj med kryddstekt kyckling
Påskpaj med klassiskt engelsk cheddar. Hör vi modern påsk-klassiker?! Till pajen har du en krispig sallad med kryddstekt kyckling, smält smör och pressad citron. Mmm, riven cheddar. Och kyckling.
Ingredienser
8 bufféportioner
250 g färsk pajdeg
Äggstanning
5 dl riven cheddarost (5 dl motsvarar ca 200 g)
4 ägg
3 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Kyckling
2 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
ca 600 g minutfilé av kyckling
50 g smör
1/2 citron
Sallad
1 rödlök
1 förp krispsallad
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2066 KJ / 493 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater17 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla gott! Åt det igår och kör en repris idag med goda vännner
Svetlana
2024-03-30Den.måste jag beställa till.påskafton för 4 personer Lena Nilsson
Lena
2023-04-04Mycket god kombination! Skulle nog även funka kall på buffébordet.
Joakim
2021-04-10