Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

Betyg 4.3 av 5.112 personer har röstat
Receptet har 39 kommentarer
Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

Recept på en oemotståndlig och syrlig citronmoussetårta med passionsfrukt. Du gör den av bland annat mandelmassa, ägg, grädde, citron och passionsfrukter. Gör tårtan i tid, frys in och servera den krämiga efterrätten kall.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

Ingredienser

12 bitar
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Fyllning

4 dl vispgrädde
1/2 msk finrivet citronskal
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter

Gör så här

00:20:00
08:00:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

39 st
  • Vad tror ni, kan man ta lemoncurd för extra citronsmak?

    Keshar

    Hej Keshar! Då tror jag att det blir bäst om du värmer lemoncurden så att den blir rinnade utan klumpar och sen häller den ovanpå den frysta tårtan så att det blir som ett gelétäcke. Det blir nog både supergott och vackert! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Verkar enkelt skall prova snart. Gillar fromage. Skulle nog riva ned mera skal kanske från en halv appelsin också. Ev lite sirap i också...1 msk. .. riva chockad över.

    Bertil

  • Favorittårtan! Så god (om man dubblar mängden citron!). Tårtan gör alltid succé. Blir så vacker om man garnerar den med bär och ätbara blommor. Så praktiskt att den kan göras långt i förväg.

    Lena

  • Knappt godkänd tycker jag. Alldeles för lite citronsmak trots att jag hade i mer både saft och skal. Men kanske tinade jag den för kort stund?? Ser att flera skrivit 30 minuter.

    Anna

  • Väldigt god och uppskattad efterrätt, som gick fort att göra. Då jag tyckte att moussen inte smakade så mycket citron rev jag ner lite till. Jag kokade också en apelsinsirap som extra tillbehör att ringla över. Om någon ville ha lite mer smak. Det blev en succé! /Anna Hornacek

    Anna

  • En sak till väldigt lätt att göra och görs innan är bra. Goda smaken.

    Birgitta

  • Jättegod, brukade ofta göra den för några år sedan. Bland de godaste i min smak.

    Birgitta

  • Den ser god ut! Hur många räcker den till? Det ser ut att ev. vara en åttabitars..!?

    Pia

  • Otroligt god och lättgjord . Håller sig fint i frysen flera veckor . Ta fram den minst 30 min innan den ska ätas så den hinner mjukna .

    Catarina

  • Hej Om jag gör denna dagen innan den är tänkt att ätas - låter den stå i frysen över natten och in på den andra dagen. Kan jag ställa in denna i kylen cirka 4 h innan den ska ätas, för att sedan låta den stå lite i rums-temp? Eller 'smälter' denna ihop i kylen i så många timmar?

    Sofia

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1187 KJ / 284 kCal
Fett20 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Mandelbakelse med passionsfruktscurd
    Betyg 2.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronmarängtårta med passionsgrädde
    Betyg 3.5 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbar i maränggrottor
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marshmallows med passionsfrukt
    Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad