Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

Recept på en oemotståndlig och syrlig citronmoussetårta med passionsfrukt. Du gör den av bland annat mandelmassa, ägg, grädde, citron och passionsfrukter. Gör tårtan i tid, frys in och servera den krämiga efterrätten kall.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Gör så här
00:20:00
08:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1187 KJ / 284 kCal
Fett20 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentarer
39 stVad tror ni, kan man ta lemoncurd för extra citronsmak?
Keshar
Hej Keshar! Då tror jag att det blir bäst om du värmer lemoncurden så att den blir rinnade utan klumpar och sen häller den ovanpå den frysta tårtan så att det blir som ett gelétäcke. Det blir nog både supergott och vackert! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Verkar enkelt skall prova snart. Gillar fromage. Skulle nog riva ned mera skal kanske från en halv appelsin också. Ev lite sirap i också...1 msk. .. riva chockad över.
Bertil
Favorittårtan! Så god (om man dubblar mängden citron!). Tårtan gör alltid succé. Blir så vacker om man garnerar den med bär och ätbara blommor. Så praktiskt att den kan göras långt i förväg.
Lena
Knappt godkänd tycker jag. Alldeles för lite citronsmak trots att jag hade i mer både saft och skal. Men kanske tinade jag den för kort stund?? Ser att flera skrivit 30 minuter.
Anna
Väldigt god och uppskattad efterrätt, som gick fort att göra. Då jag tyckte att moussen inte smakade så mycket citron rev jag ner lite till. Jag kokade också en apelsinsirap som extra tillbehör att ringla över. Om någon ville ha lite mer smak. Det blev en succé! /Anna Hornacek
Anna
En sak till väldigt lätt att göra och görs innan är bra. Goda smaken.
Birgitta
Jättegod, brukade ofta göra den för några år sedan. Bland de godaste i min smak.
Birgitta
Den ser god ut! Hur många räcker den till? Det ser ut att ev. vara en åttabitars..!?
Pia
Otroligt god och lättgjord . Håller sig fint i frysen flera veckor . Ta fram den minst 30 min innan den ska ätas så den hinner mjukna .
Catarina
Hej Om jag gör denna dagen innan den är tänkt att ätas - låter den stå i frysen över natten och in på den andra dagen. Kan jag ställa in denna i kylen cirka 4 h innan den ska ätas, för att sedan låta den stå lite i rums-temp? Eller 'smälter' denna ihop i kylen i så många timmar?
Sofia