Fryst cheesecake med saffran

Godaste juldesserten gjord på saffransfärskost med syrlig apelsin och botten av digestivekex. Toppa den gyllengula saffranscheesecaken med färska fikon och smulade digestivekex. Perfekt att göra dagen innan julfesten och förvara i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Ingredienser
10-12 bitar
200 g digestivekex (+ ev extra till garnering)
100 g smält smör
300 g färskost (av cream cheese-typ)
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet apelsinskal
1 msk färskpressad apelsinjuice
1/2 g saffran
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
4 färska fikon
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit (för 10 bitar).
Energi1572 KJ / 376 kCal
Fett29 g
Salt0.57 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentarer
16 stMycket god och fräsch efterrätt. Enkelt att tillaga!🌹
Corina
Test
Angel
Hej ICA ! Fin recept men ack so inte professionell! Det verkar vara på alla kommentarer VIKTIG med information om HUR LÅNG TID innan servering skall kakan ta ut från frysen!!! Det är inte speciellt kul att ha gäster och servera rinnande cheescake. Ni måste väl testat receptet,eller?!
Dagmar
Hej Dagmar! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet, det är lagom att ta ut kakan från frysen ca 30 minuter innan servering och då låta den stå i kylskåpet. Hälsningar Harriet
ICA-köket
Denna cheescake är så himla god. Blandar i 1-2 msk sprit för att den ska tina lite ”mjukare”. Ibland har jag gelatin i för att den ska hålla formen och ändå vara mjuk 😊
Jessica
Jag måste nog ha gjort något fel för det smakade mer glass än cheesecake😭😭
Evelina
Fantastiskt god!! Alla vi bjöd var otroligt nöjda!
Robert
Smaken var toppen men hade problem med servering - botten fastnade i formbotten och väntade man för länge efter att man tagit ur den ur frysen så blev det smet av allt.
Malin
Mycket god. Blev omtyckt på jobbet då jag hade den med
Helene
Blev väldigt gott och var enkel att göra! Dubblade mängden saffran och hade lite pepparkakskryddor i bottnet, blev supergod!
Barbara
Suverän efterrätt i juletid. Frisk och god och inte allt för mäktig. Vi var 6 personer runt bordet och nästan hela gick åt!
Kristina