Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Philadelphiaglass

Gör en söt och syrlig hemmagjord glasstårta av philadelphiaost, socker, vaniljsocker, grädde, äggulor och digestivekex. Glassen är en form av cheesecake och får sin konsistens i frysen. Servera philadelphiaglassen med färska eller frysta bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ost, socker och vaniljsocker. Vispa grädden. Rör ner äggulorna, en i taget, i ostmassan och blanda med grädden.
  2. Smula kexen och strö hälften i en form med löstagbara kanter.
  3. Bred ut smeten i formen och strö på resten av kexsmulorna. Frys i minst 4 timmar.
  4. Garnera med färska eller frysta bär. Servera direkt då glassen smälter snabbt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 paket färskost (à 62 g)
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 8 digestivekex
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?