Philadelphiaglass

Gör en söt och syrlig hemmagjord glasstårta av philadelphiaost, socker, vaniljsocker, grädde, äggulor och digestivekex. Glassen är en form av cheesecake och får sin konsistens i frysen. Servera philadelphiaglassen med färska eller frysta bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997

Ingredienser
6 portioner
2 paket färskost (à 62 g)
2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 äggulor
8 digestivekex
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska man använda äggvitorna? Ska man inte vispa äggulorna lite innan dom rörs i?
Majviol
2023-04-13Hej Majviol! Nej i detta recept använder vi endast gulorna och det räcker att du rör ner dem i ostsmeten. Lycka till, hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-19Gott, men jag har missat att jag skulle vispa och använda äggvitan också i receptet, skall vispa och använda den nästa gång och se om glassen blir ännu godare då.
Enrique
2023-01-08För att kunna vispa grädden hårdare ha i lite citron. Vispa äggulan. Sprida tallrik med maräng av vispad äggvitan o socker. / Ulrika
Ulrika
2022-01-06