Philadelphiaglass
Gör en söt och syrlig hemmagjord glasstårta av philadelphiaost, socker, vaniljsocker, grädde, äggulor och digestivekex. Glassen är en form av cheesecake och får sin konsistens i frysen. Servera philadelphiaglassen med färska eller frysta bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997
Ingredienser
6 portioner
1 paket färskost (à 125 g)
2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 äggulor
8 digestivekex
Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej igen! Jag testade utan äggula och tillsatte ca 1/2 dl kondenserad mjölk (sötad). Det fungerade och blev hur gott som helst! Blandar även ner lite smör i de krossade kexen för att få smak och stadga! Gott! Tack!
Ellen
2024-12-31Hej Ellen. Tack för det, då vet vi att det blir bra även utan äggulor. Hälsningar Leif
Redaktionen
2025-01-02Hej, Går det att göra receptet utan äggula? Alltså vegansk?
Ellen
2024-12-29Hej Ellen! Vi har inte testat att göra den utan äggula, men det borde gå. Om du provar får du gärna berätta hur det blir. Hälsningar Leif
Redaktionen
2024-12-30Förstår inte mängden färskost, ”2 pkt à 62g” så totalt 140g?
Ellenor
2024-08-19Hej Ellenor! Jag håller med dig, konstigt skrivet av oss. Det fanns en gång i tiden två små askar som vägde 62 gram. Så jag har ändrat nu till 125 gram! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-20