Philadelphiaglass

Betyg 3.4 av 5.
164 personer har röstat
23
Philadelphiaglass

Gör en söt och syrlig hemmagjord glasstårta av philadelphiaost, socker, vaniljsocker, grädde, äggulor och digestivekex. Glassen är en form av cheesecake och får sin konsistens i frysen. Servera philadelphiaglassen med färska eller frysta bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997

Philadelphiaglass

Ingredienser

6 portioner
2   paket färskost (à 62 g)
2 dl  socker
1 1/2 tsk  vaniljsocker
3 dl  vispgrädde
3   äggulor
8   digestivekex

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
164 personer har röstat

Kommentarer

Ska man använda äggvitorna? Ska man inte vispa äggulorna lite innan dom rörs i?

Majviol

2023-04-13

Hej Majviol! Nej i detta recept använder vi endast gulorna och det räcker att du rör ner dem i ostsmeten. Lycka till, hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-04-19

Gott, men jag har missat att jag skulle vispa och använda äggvitan också i receptet, skall vispa och använda den nästa gång och se om glassen blir ännu godare då.

Enrique

2023-01-08

För att kunna vispa grädden hårdare ha i lite citron. Vispa äggulan. Sprida tallrik med maräng av vispad äggvitan o socker. / Ulrika

Ulrika

2022-01-06

Testa liknande recept

Fryst cheesecakesandwich med blåbär
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladcheesecake med Smash
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbscheesecake (lättare variant)
Betyg 3.4 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havtornsripplad cheesecake
Betyg 3.3 av 5.
111 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelcheesecake
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med färska bär
Betyg 3.1 av 5.
201 personer har röstat
Under 60 min att tillaga