Philadelphiaglass
Gör en söt och syrlig hemmagjord glasstårta av philadelphiaost, socker, vaniljsocker, grädde, äggulor och digestivekex. Glassen är en form av cheesecake och får sin konsistens i frysen. Servera philadelphiaglassen med färska eller frysta bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997
Ingredienser
6 portioner
1 paket färskost (à 125 g)
2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 äggulor
8 digestivekex
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Förstår inte mängden färskost, ”2 pkt à 62g” så totalt 140g?
Ellenor
2024-08-19Hej Ellenor! Jag håller med dig, konstigt skrivet av oss. Det fanns en gång i tiden två små askar som vägde 62 gram. Så jag har ändrat nu till 125 gram! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-20Ska man använda äggvitorna? Ska man inte vispa äggulorna lite innan dom rörs i?
Majviol
2023-04-13Hej Majviol! Nej i detta recept använder vi endast gulorna och det räcker att du rör ner dem i ostsmeten. Lycka till, hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-19Gott, men jag har missat att jag skulle vispa och använda äggvitan också i receptet, skall vispa och använda den nästa gång och se om glassen blir ännu godare då.
Enrique
2023-01-08