Äppelcheesecake

16
1
Äppelcheesecake

Baka vår magiska äppelcheesecake till kalas eller lyxig fikastund! Det är en fryst cheesecake med digestivebotten och kolaäpplen. Ringla över resterande kolasås med äppelbitar vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelcheesecake

Ingredienser

10-12

Kolaäpplen

500 g
röda äpplen (500 g motsvarar 3-4 äpplen)
1 dl
vispgrädde
1 dl
ljus sirap
1 dl
strösocker
2 msk
smör

Botten

150 g
smör
300 g
digestivekex
300 g
färskost
3
äggulor
1 1/2 dl
strösocker
2 krm
vaniljpulver
3
äggvitor
3 dl
vispgrädde

Till servering

rostade hackade hasselnötter

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och vispgrädde.

Näringsvärdet är beräknat utan hasselnötter till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Emma

2020-09-26

Supergod efterrätt som verkligen rekommenderas. Det enda jag tänker justera till nästa gång är att göra dubbel mängd av såsen, fördela mängden i formen och till servering. Värmde den såsen som skulle ringlas över, och lät alla hälla på efter eget tycke (trolig abledning till för lite sås :) )

Näringsvärde per portion

Energi 2802 KJ / 670 kCal
Fett 45 g
Salt 1 g
Kolhydrater 60 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept