Äppelcheesecake
Baka vår magiska äppelcheesecake till kalas eller lyxig fikastund! Det är en fryst cheesecake med digestivebotten och kolaäpplen. Ringla över resterande kolasås med äppelbitar vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
10-12 portioner
Kolaäpplen
500 g röda äpplen (500 g motsvarar 3-4 äpplen)
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 msk smör
Botten
150 g smör
300 g digestivekex
300 g färskost
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
Till servering
rostade hackade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan hasselnötter till servering.
Energi2802 KJ / 670 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater60 g
Protein6 g
Kommentarer
Misslyckades med kolasåsen. Blev hur rinnigt som helst.
Christina
2024-11-28Supergott!! Bästa jag smakat!!
Lillian
2024-10-07Kolasås blev för rinnig. Hade nog ändå valt annan cheesecake nästa gång
Karolina
2024-03-04