Äppelcheesecake

25
5
Äppelcheesecake

Baka vår magiska äppelcheesecake till kalas eller lyxig fikastund! Det är en fryst cheesecake med digestivebotten och kolaäpplen. Ringla över resterande kolasås med äppelbitar vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelcheesecake

Ingredienser

10-12

Kolaäpplen

500 g röda äpplen (500 g motsvarar 3-4 äpplen)
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 msk smör

Botten

150 g smör
300 g digestivekex
300 g färskost
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
3 äggvitor
3 dl vispgrädde

Till servering

rostade hackade hasselnötter

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och vispgrädde.

Näringsvärdet är beräknat utan hasselnötter till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Elin

2022-02-11

Kokade kolasåsen med äpplena minst 15 minuter innan det tog ihop sig igen, blev väldigt rinnig efter kokning på 3 minuter. Men ack så god 😍

Sara

2021-09-16

Haha, rinnig blev finnig ; D

Sara

2021-09-16

Är det meningen att såsen skall bli finnig när äpplena går i? Den var karamellig och så tog jag i äpplena och de var antagligen så saftiga så det blev bara en soppa.

Näringsvärde per portion

Energi 2802 KJ / 670 kCal
Fett 45 g
Salt 1 g
Kolhydrater 60 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden