Fryst blåbärstårta med punsch

Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fryst blåbärstårta med punsch

Enkel tårta som inte kräver ugn. Bottnen görs på nötter och riskrisp och toppas sedan med en kräm på färdig vaniljglass, blåbär och punsch. Ställ i frysen och ta fram den frysta blåbärstårtan en halvtimme innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Fryst blåbärstårta med punsch

Ingredienser

10-12 bitar

Tårtbotten

2 dl hasselnötsmjöl
3 dl riskrisp eller dinkelpuffar (frukostflingor)
1/2 dl florsocker
1 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör

Blåbärsglass

3 dl färska eller frysta blåbär (3 dl färska motsvarar 250 g frysta)
2 msk strösocker
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 - 3/4 dl punsch
1 1/2 l vaniljglass

Till garnering

färska bär

Gör så här

00:08:00
06:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergott om man gillar punchglass!

    Therese

Näringsvärde per bit

Energi1638 KJ / 391 kCal
Fett20 g
Salt0.8 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Nötmarängtårta
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sjörövartårta
    Betyg 3.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärscheesecake
    Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bärvinäger
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad