Påskens söta punschtoddy | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Påskens söta punschtoddy

Ett recept på söt punschtoddy som passar till påsk. Du gör äggtoddyn av ägg, socker, grädde, lime, mörk choklad och punsch. Festligt blir det om du serverar punschen i äggskal placerade i toddyn!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ägggulor (spara äggskalen) och socker. Vispa grädde och blanda i äggsmeten.
  2. Häll upp i 4 glas (för 4 port) och ställ i frysen minst 2 timmar. Ställ kallt 30 minuter före servering.
  3. Koka äggskalen rena. Lägg finrivet limeskal och riven mörk choklad på varje toddy. Häll punsch i varje äggskal och placera på toddyn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 4 tsk finrivet limeskal
  • 4 tsk riven mörk choklad
  • 4 msk punsch
Lägg till i inköpslistan