Fryst blåbärstårta med punsch

9
1
Fryst blåbärstårta med punsch

Enkel tårta som inte kräver ugn. Bottnen görs på nötter och riskrisp och toppas sedan med en kräm på färdig vaniljglass, blåbär och punsch. Ställ i frysen och ta fram den frysta blåbärstårtan en halvtimme innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Fryst blåbärstårta med punsch

Ingredienser

10-12 bitar

Tårtbotten

2 dl
hasselnötsmjöl
3 dl
riskrisp eller dinkelpuffar (frukostflingor)
1/2 dl
florsocker
1 tsk
finrivet citronskal
1/2 tsk
salt
50 g
rumsvarmt smör

Blåbärsglass

3 dl
färska eller frysta blåbär (3 dl färska motsvarar 250 g frysta)
2 msk
strösocker
2 msk
färskpressad citronjuice
1/2 - 3/4 dl
punsch
1 1/2 l
vaniljglass

Till garnering

färska bär

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria frukostflingor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Tips

Hasselnötsmjölet kan ersättas med 1 1/2 dl finmixade hasselnötter (för 10-12 bitar).

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Therese

2020-06-17

Supergott om man gillar punchglass!

Näringsvärde per portion

Energi 1638 KJ / 391 kCal
Fett 20 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 45 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept