Fryst blåbärstårta med punsch

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
1
Fryst blåbärstårta med punsch

Enkel tårta som inte kräver ugn. Bottnen görs på nötter och riskrisp och toppas sedan med en kräm på färdig vaniljglass, blåbär och punsch. Ställ i frysen och ta fram den frysta blåbärstårtan en halvtimme innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Fryst blåbärstårta med punsch

Ingredienser

10-12 bitar

Tårtbotten

2 dl hasselnötsmjöl
3 dl riskrisp eller dinkelpuffar (frukostflingor)
1/2 dl florsocker
1 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör

Blåbärsglass

3 dl färska eller frysta blåbär (3 dl färska motsvarar 250 g frysta)
2 msk strösocker
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 - 3/4 dl punsch
1 1/2 l vaniljglass

Till garnering

färska bär

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Supergott om man gillar punchglass!

Therese

2020-06-17

Näringsvärde per bit

Energi1638 KJ / 391 kCal
Fett20 g
Salt0.8 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Nötmarängtårta
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sjörövartårta
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannkakstårta
Betyg 5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbärsglass med kardemumma och whisky
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo
Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommartårta med apelsingrädde, blåbär och jordgubbar
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga