Fryst äppelcheesecake i glas
Cheesecake i glas är både en enkel och praktisk dessert – och ljuvligt god såklart! Här har vi gjort en fryst variant av cheesecake med äpple som serveras med salt kolasås och rostade pekannötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
8 portioner
2 röda äpplen
1/2 dl strösocker
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl vatten
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
200 g färskost
Salt kolasås
1/2 dl brun farin
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
1 krm flingsalt
1 dl rostade pecannötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1635 KJ / 391 kCal
Fett29 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Kommentarer
Bara att följa receptet så blir det supergott!
Lena
2023-12-28Riktigt god dessert. Vi valde att byta ut röda äpple till gröna äpple så den blev syrligare och den blev ännu godare.
Sophie
2023-12-27Riktigt god, speciellt med flingsaltet och krispet från pacannötterna.
Maria
2023-12-03