Fryst äppelcheesecake i glas

Cheesecake i glas är både en enkel och praktisk dessert – och ljuvligt god såklart! Här har vi gjort en fryst variant av cheesecake med äpple som serveras med salt kolasås och rostade pekannötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
8 portioner
2 röda äpplen
1/2 dl strösocker
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl vatten
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
200 g färskost
Salt kolasås
1/2 dl brun farin
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör
1 krm flingsalt
1 dl rostade pecannötter
För alla
Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av vispgrädde, färskost och crème fraiche.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av vispgrädde, färskost och crème fraiche.
Gör så här
Tips
Köp färdig kolasås istället för att koka egen för en snabbare dessert.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1635 KJ / 391 kCal
Fett29 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Kommentarer
Riktigt god, speciellt med flingsaltet och krispet från pacannötterna.
Maria
2023-12-03Kan man förbereda delar av denna efterrätt dagen innan?
Sofia
2023-11-25Hej Sofia! Både äppelkompotten och kolasåsen kan du förbereda dagen innan. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-07Gott men sött, även om jag använde mindre socker. Längre upptining än angivet. Supergod saltkolasås!
Susanne
2023-11-25