Baskisk cheesecake med kaffe och choklad
Upplev den baskiska cheesecaken i en ny tappning med smak av kaffe och choklad bakad i små portionsformar. Låt dig förföras av denna spännande twist på en trendig dessert som tar dina smaklökar på en resa till hjärtat av Baskien.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
10 st
450 g färskost
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
4 msk starkt kaffe
2 msk vetemjöl
1 msk kakao
vispgrädde till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1931 KJ / 461 kCal
Fett38 g
Salt0.7 g
Kolhydrater23 g
Protein8 g
Kommentarer
Om man vill göra den glutenfri, kan man då bara byta till t ex mandelmjöl rakt av, samma mängd?
Maria
2024-03-24Hej Maria! Det är inget vi har testat men det borde gå, eller det kanske är bättre om du tar 2 msk mandelmjöl och 1 msk majsstärkelse också så att den har chans att sätta sig lite bättre. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-25Riktigt goda och krämiga. Tips att toppa med hackade nötter och färska bär.
Johanna
2024-01-06Ganska mastig tyckte både jag och gästerna. Ingen åt upp hela portionen.
Katarina
2023-12-20