Baskisk cheesecake med kaffe och choklad

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
8
Baskisk cheesecake med kaffe och choklad

Upplev den baskiska cheesecaken i en ny tappning med smak av kaffe och choklad bakad i små portionsformar. Låt dig förföras av denna spännande twist på en trendig dessert som tar dina smaklökar på en resa till hjärtat av Baskien.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Baskisk cheesecake med kaffe och choklad

Ingredienser

10 st
450 g  färskost
1 1/2 dl  strösocker
3   ägg
3 1/2 dl  vispgrädde
100 g  mörk choklad
4 msk  starkt kaffe
2 msk  vetemjöl
1 msk  kakao
vispgrädde till servering

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera noga innehållet i kexen. Välj laktosfria produkter av färskost och vispgrädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Om man vill göra den glutenfri, kan man då bara byta till t ex mandelmjöl rakt av, samma mängd?

Maria

2024-03-24

Hej Maria! Det är inget vi har testat men det borde gå, eller det kanske är bättre om du tar 2 msk mandelmjöl och 1 msk majsstärkelse också så att den har chans att sätta sig lite bättre. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-25

Riktigt goda och krämiga. Tips att toppa med hackade nötter och färska bär.

Johanna

2024-01-06

Ganska mastig tyckte både jag och gästerna. Ingen åt upp hela portionen.

Katarina

2023-12-20

Näringsvärde per portion

Energi1931 KJ / 461 kCal
Fett38 g
Salt0.7 g
Kolhydrater23 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Drömrulltårta
Betyg 4.3 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Café au cacao
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Swedish coffee
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Espresso-chok
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaffemilkshake
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladbollar med bryggkaffe
Betyg 3.8 av 5.
227 personer har röstat
Under 30 min att tillaga