Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Frozen cheesecake i glas med apelsin och Oreo

Cheesecake i glas passar utmärkt att förbereda till den stora festen. Här varvas fräsch fyllning med smak av apelsin med knaprigt Oreo-krisp. Perfekt att förbereda dagen innan och plocka fram 10 minuter innan det är dags att hugga in.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten och mellanlager: Smält ihop chokladen och grädden i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och vänd ner Oreo-hacket.
  2. Lägg ut på en plåt och låt svalna, och smula sedan sönder med händerna. Fördela hälften av Oreo-smulet i ett jämnt lager i botten på varje glas. 
  3. Fyllning: Separera äggen, lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan. 
  4. Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret ljust och pösigt. Blanda sedan på låg hastighet ner färskost samt apelsinsaft och -skal efter smak. 
  5. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner den i äggsmeten. 
  6. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner även dem. 
  7. Varva smeten och resten av Oreo-smulet i glasen, knacka till lite i botten så smeten ligger jämnt. 
  8. Ställ glasen på en bricka/fat och sätt in i frys, minst 3 timmar, se till att de står rakt så cheesecaken fryser jämnt. 
  9. Ta ut ca 10–20 min innan servering och toppa med Mini Oreos om så önskas.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, grädde och färskost.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Tips

Toppa gärna med limebladsmarinerade citrusfiléer som du hittar i detta recept på Frozen cheesecake med Oreos och citrusfrukter.

Ingredienser

Portioner: ca 10
Botten och mellanlager
  • 50 g hackad mörk choklad
  • 1/2 dl grädde
  • 1 paket, grovhackade oreokakor (à 154 g)
Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost (av cream cheese-typ)
  • finrivet skal och saft av 1 apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • ev 10 mini- oreokakor (till garnering)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB