Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Fruktsallad med kardemummayoghurt

Det går otroligt snabbt att göra den här charmiga salladen som du kan använda som en nyttig efterrätt eller fräscht mellanmål. Du skivar päron och nektarin och blandar frukten med björnbär och mandlar och klickar frisk kardemummayoghurt över.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär päron och nektarin i klyftor. Pressa lite citronjuice över. Blanda med färska/frysta björnbär och ev några grovhackade mandlar.
  2. Blanda yoghurt med malen kardemumma. Lägg fruktsalladen i burk med plastlock och yoghurten i en egen liten burk.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 päron
  • 1 nektarin
  • lite citronjuice
  • 1/2 dl färska/frysta björnbär
  • ev några grovhackade mandlar
  • 1 dl yoghurt av medelhavstyp
  • 1/2 tsk malen kardemumma
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1312 kJ / 313 kCal