Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Fruktsallad i gult med mynta och vallmo

En burk fruktsallad i glada färger lyser upp tillvaron en solfattig vinterdag. Varva saftiga frukter som apelsin, ananas och mango, spetsa med illgrön mynta, röda vinbär och blå vallmofrö så har du ett mellanmål fulladdat med vitaminer och antioxidanter. Äkta solenergi på burk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsinen med en kniv och skär ut filéerna. Skala och skär ananas och mango i små bitar.
  2. Varva frukterna och bären i en glasburk med tättslutande lock. Strö på vallmofrö. Strimla myntablad och lägg på toppen. Stäng locket och förvara i kylskåp.
  3. Skaka burken vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill du ha en mer syrlig fruktsallad så pressa över lite lime eller citron.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 apelsin
  • 1/4 ananas
  • 1 mango
  • 20 röda vinbär
  • 2 krm blått vallmofrö
  • 10 myntablad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 855 kJ / 204 kCal