Frukt- och nötbröd

Betyg 2.9 av 5.272 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Frukt- och nötbröd

Ett lättbakat och saftigt frukt- och nötbröd som dessutom blir helt glutenfritt med en hemgjord glutenfri mjölmix bestående av majs-, havre-, ris- och potatismjöl. Låt helst brödet vila inlindat i bakduk till dagen efter.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Frukt- och nötbröd

Ingredienser

1 bröd
1 msk skal av psylliumfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 1/2 dl kokande vatten
4 dl egenblandad glutenfri mjölmix (se recept i tipset nedan)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 1/2 dl filmjölk
25 g färsk jäst
1 dl mörk sirap
2 dl rostade hasselnötter
1 dl strimlade aprikoser

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Mycket gott och lättbakat bröd. Går att baka utan jäst och utan att låta det jäsa, det blir lika gott👍🏼 Toppenbra recept

    Beatrice

  • Är det pulveriserat psyllium?

    Jennie

    Hej Jennie! Nej, utan det ska vara just psylliumfröskal. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegott bröd! Aprikoserna byter jag ibland mot tranbär eller russin och det blir precis lika gott!

    Inga

  • Älskar detta bröd! Så enkelt att göra och lätt att anpassa efter eget tycke. För sött? Funkar lika bra med mindre mängd sirap - eller ta bort helt. Ta med till knytkalaset så vet du vad du kan äta. Har ännu inte träffat någon som inte tycker om detta brödet.

    Marie

  • Har provat många GF-recept och detta är en av de bästa! Supergott, bra konsistens och man kan anspassa med mindre sirap. Jag gjorde med blandade nötter och tranbär - blev 👌🏻

    Caroline

  • Kan inte hitta receptet på mjölmix bladningen ?

    Annika

    Hej Annika! Just nu kan man inte se tips och länkar i appen, om du söker på receptet via ica.se så kan du se det. Eller kopiera denna länk https://www.ica.se/recept/glutenfri-mjolmix-719254/ Lycka till med brödet. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Minskade sirapen till 2 msk och tog solrosfrön och russin istället för aprikoser och nötter

    Kajsa

  • Lika gott utan utan sirap 😋👍

    Inga-lill

  • Näringsvärde per portion Energi: 12743 kj / 3047 kcal Kan det verkligen stämma?

    Eva

    Hej Eva! Nej det är lite väl mycket per portion. Texten är default för måltider och går inte att ändra så vi skriver längre upp i receptet att det är beräknat per limpa. Så får man själv räkna hur många skivor man får ut på en limpa. Lycka till med ditt brödbak. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Ett mycket gott bröd om man halverar sirapsmängden. För att få ett mjölkfritt bröd bytte jag ut filmjölken mot havrefraiche och någon tesked pressad citron och det fungerade utmärkt.

    Anette

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per limpa.
Energi12743 KJ / 3047 kCal
Fett146 g
Salt17.7 g
Kolhydrater337 g
Protein68 g

Testa liknande recept

  • Mörkt filmjölksbröd
    Betyg 4.5 av 5.353 personer har röstat
    Receptet har 111 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bröd med lingon och vört
    Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt filbröd
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Catrins filmjölkslimpa
    Betyg 3.6 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonlimpa
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Juligt fröbröd
    Betyg 3 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad