Chokladtrifle

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Chokladtrifle

Chokladtrifle är en utsökt efterrätt. Mango, mandelskorpor och chokladmousse varvas i portionsglas. Likör eller dessertvin droppas över. Sött, fruktigt och förträffligt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Chokladtrifle

Ingredienser

4 portioner
100 g  mörk choklad
2 dl  vispgrädde
1   äggula
2   mango eller fryst tärnad mango (2 mango motsvarar 4 dl tärnad)
8   italienska mandelskorpor
ca 2 msk  likör eller dessertvin

För alla

Innehåller ägg och mjölk.
Gör glutenfri: bjud med glutenfria mandelskorpor eller kex.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

En stor efterrättsfavorit! Jätte god och superenkel att göra! Har gjort den flera gånger och den är lika populär varje gång. Jag har skippat likören och använt hallon istället för mango, hallon och choklad är ju så gott ihop. Rekommenderar!

Linnéa

2010-12-01

Otroligt gott recept som ser lika läckert ut som det smakar!! Rekommenderas varmt.

Tomas

2007-09-26

Testa liknande recept

Chokladdoppade dadlar med valnötter
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mango- och äppeldrink
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frozen mango margarita
Betyg 3.1 av 5.
152 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladfondue med jordgubbar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fryst chokladmousse med färsk frukt
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga