Chokladtrifle
Chokladtrifle är en utsökt efterrätt. Mango, mandelskorpor och chokladmousse varvas i portionsglas. Likör eller dessertvin droppas över. Sött, fruktigt och förträffligt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
4 portioner
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 äggula
2 mango eller fryst tärnad mango (2 mango motsvarar 4 dl tärnad)
8 italienska mandelskorpor
ca 2 msk likör eller dessertvin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En stor efterrättsfavorit! Jätte god och superenkel att göra! Har gjort den flera gånger och den är lika populär varje gång. Jag har skippat likören och använt hallon istället för mango, hallon och choklad är ju så gott ihop. Rekommenderar!
Linnéa
2010-12-01Otroligt gott recept som ser lika läckert ut som det smakar!! Rekommenderas varmt.
Tomas
2007-09-26