Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Chokladtrifle

Chokladtrifle är en utsökt efterrätt. Mango, mandelskorpor och chokladmousse varvas i portionsglas. Likör eller dessertvin droppas över. Sött, fruktigt och förträffligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
  2. Vispa grädden, men inte för hårt.
  3. Rör ner äggulan i chokladen. Rör ner grädden lite i taget.
  4. Skala mangon och skär den i bitar.
  5. Krossa skorporna grovt och droppa över likör eller vin.
  6. Varva frukt, skorpor och mousse i 4 glas (för 4 port). Ställ kallt till serveringen.

För alla

Innehåller ägg och mjölk.
Gör glutenfri: bjud med glutenfria mandelskorpor eller kex.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 2 mango eller fryst tärnad mango (2 mango motsvarar 4 dl tärnad)
  • 8 italienska mandelskorpor
  • ca 2 msk likör eller dessertvin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer