Frozen cheesecake

Fryst cheesecake är enkel att göra och oerhört god att äta. Den här varianten är en klassiker med en botten gjord på digestivekex och smör. Fyllningen på citron, cream cheese, äggulor, socker och grädde gör den här kakan krämig, syrlig och oemotståndlig. Stoppa in den i frysen och ta fram den när den är så där perfekt fryst.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1221 KJ / 268 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g
Kommentarer
10 stHur mycket väger 10 digestivekex i gram, jag tänkte ersätta med glutenfria som inte har samma storlek som de traditionella.
Christina
Hej Christina! dom väger ca 15 g st, så ca 150 g kex behöver du till kakan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Smakar för mycket citron.
Isabella
Blev jättebra, vill gärna prova andra smaker, t.ex. punch eller hallon. Hur mycket av olika smakämnen ska jag lägga till?
Christer
Tyckte den blev för låg. Fick göra 1,5 sats.
Karin
Jättegott!
Karen
Kan man byta ut cream cheese mot mjukost-creamy-original-vegansk violife?
Jenny
Jättegod, enkel att göra.
Katarina
Kan man göra den 3 dagar innan och förvara i frysen?
Annika
Hej Annika! Det går toppenbra! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Kan man använda en light färskost i denna?
Linnéa
Hej Linnéa! Det har vi inte provat, men det borde funka. Skulle kunna bli lite isig. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Denna blev ingen succé alls, alldeles för lite socker.
Christina
Hej Christina! Jag förstår dig! Det måste ha blivit något fel här i receptet. Nu har vi ändrat det. Jag ber så mycket om ursäkt. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket