Frozen cheesecake

Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Frozen cheesecake

Fryst cheesecake är enkel att göra och oerhört god att äta. Den här varianten är en klassiker med en botten gjord på digestivekex och smör. Fyllningen på citron, cream cheese, äggulor, socker och grädde gör den här kakan krämig, syrlig och oemotståndlig. Stoppa in den i frysen och ta fram den när den är så där perfekt fryst. 

En rund cheesecake på ett tårtfat med fot, toppad färska hallon och citronmeliss.

Ingredienser

12 bitar

Botten

75 g smör
10 digestivekex

Fyllning

1 citron (skal och 2 tsk juice, för 12 bitar)
300 g cream cheese (färskost)
2 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 äggvitor
2 dl vispgrädde

Topping

1 förp färska hallon (à 125 g)
1/2 kruka citronmeliss

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Hur mycket väger 10 digestivekex i gram, jag tänkte ersätta med glutenfria som inte har samma storlek som de traditionella.

    Christina

    Hej Christina! dom väger ca 15 g st, så ca 150 g kex behöver du till kakan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Smakar för mycket citron.

    Isabella

  • Blev jättebra, vill gärna prova andra smaker, t.ex. punch eller hallon. Hur mycket av olika smakämnen ska jag lägga till?

    Christer

  • Tyckte den blev för låg. Fick göra 1,5 sats.

    Karin

  • Jättegott!

    Karen

  • Kan man byta ut cream cheese mot mjukost-creamy-original-vegansk violife?

    Jenny

  • Jättegod, enkel att göra.

    Katarina

  • Kan man göra den 3 dagar innan och förvara i frysen?

    Annika

    Hej Annika! Det går toppenbra! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan man använda en light färskost i denna?

    Linnéa

    Hej Linnéa! Det har vi inte provat, men det borde funka. Skulle kunna bli lite isig. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Denna blev ingen succé alls, alldeles för lite socker.

    Christina

    Hej Christina! Jag förstår dig! Det måste ha blivit något fel här i receptet. Nu har vi ändrat det. Jag ber så mycket om ursäkt. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi1221 KJ / 268 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Morotsglass med kanel
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halloncheesecake i glas
    Betyg 4.3 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdeg grundrecept med vetemjöl
    Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörfrallor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad