Halloncheesecake i glas
Bjud på halloncheesecake i glas till efterrätt! Med en kombination av len färskostkräm, söta hallon och krispiga kaksmulor är detta en läcker och lättlagad dessert utan krångel.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
6 portioner
Hallonkompott
250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
300 g cream cheese (färskost)
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk finrivet citronskal
10 digestivekex
125 g färska hallon
citronmeliss
För alla
Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt ut färskost och vispgrädde mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: byt ut färskost och vispgrädde mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör så här
Tips
Det går bra att använda andra kex, som drömmar eller kolakakor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g
Kommentarer
Såg svar längre ned i tråden (-:
Annika
2024-02-02Hej, Hur långt innan kan man göra dom innan servering? Hlsn Annika
Annika
2024-02-02Den blev god. Silade dock de uppkokta hallonen så det inte skulle bli så blött i glasen. Istället för digestive valde jag havreflarn
Monica
2024-01-06