Halloncheesecake i glas

Bjud på halloncheesecake i glas till efterrätt! Med en kombination av len färskostkräm, söta hallon och krispiga kaksmulor är detta en läcker och lättlagad dessert utan krångel.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
6 portioner
Hallonkompott
250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
300 g cream cheese (färskost)
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk finrivet citronskal
10 digestivekex
125 g färska hallon
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g
Kommentarer
Tack för svar! Att göra krämen och kompotten i förväg låter som en bra idé! Kerstin
Kerstin
2025-01-20Hur långt innan servering kan den här efterrätten göras? Kan den göras dagen innan? Kerstin
Kerstin
2025-01-20Hej Kerstin! Det går att göra den dagen före men det kan hända att kexen blir lite blöta men det behöver ju inte vara dåligt utan kan ju vara lite gott också. Det är en smaksak. Men om du vill ha dom spröda så kan du göra krämen och kompotten i förväg och sen lägga ihop desserterna precis innan ni ska äta. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-20Jättegott men gjorde enligt tips i kommentarerna här, mer grädde och florsocker i samt silade hallonen. Använde endast frysta hallon samt gade färska blåbär på.
Melissa
2024-07-30