Frötoppat proteinbröd

Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Frötoppat proteinbröd

Det här brödet är extra rikt på protein från både cottage cheese och ägg. Perfekt som stadigt mellanmål, inte minst före eller efter träning. Proteinbrödet är glutenfritt och innehåller xantangummi, vilket gör det luftigt. Det är också lätt att baka!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Frötoppat proteinbröd

Ingredienser

4 små bröd
2 dl cottage cheese
2 ägg
1 dl majsmjöl
1/2 dl majsstärkelse
1 krm xantangummi
1 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
blandade frön

Till servering

färskost
skivad avokado
örtsalt

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Hej, hur stor är en ”portion” i näringsvärde per portion? Är det 100 gr?

    Mårten

  • Jag bytte efter 2a bakningen ut majsmjölet mot havremjöl (som man lätt maler själv av havregryn) - blev myyycket bättre konsistens (inte lika ’gummiaktigt’) , samt att man kunde använda något som var svenskt och ekologiskt. Med den ändringar går den hem hos alka familjen , även små barn.

    Susanne

    Hej Susanne! Tack för att du delar med dig av ditt tips om havremjöl och kul att höra att hela familjen gillade brödet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Goda och lättbakade, blev dock lite tunnare än jag förväntade mig och konsistensen blev inte så fluffig.

    Yasmin

  • Jag läste ”förstoppat proteinbröd” vilket hade varit ett klart annorlunda bröd 🙈

    Carina

  • Kan man äta dessa dagen efter bakning? Smakar de lika bra?

    Felicia

    Hej Felicia! Det kan du, men nybakat är ju alltid godast. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Jag gillade idén på det här receptet men ville inte använda vare sig majsmjöl, majsstärkelse eller xantangummi (hur ofta har man det hemma dessutom). Så jag satte ihop ett eget recept med det ovan som grund, det blev så här: 2 dl Keso alt . Ricottaost (bättre proteinval då det består av vassle) 2 Ägg 1 dl Mandelmjöl ½ dl Hirs- eller boveteflingor 1-2 msk Raps-/olivolja 1 msk Solrosfrön 1 msk Sesamfrön (kan uteslutas) 1 msk Vallmofrön (kan uteslutas) 1 msk Havrekli (kan uteslutas) 1 tsk Psylliumfrön 1 tsk Fiberhusk (= psylliumfröskal) ½ tsk valfri krydda, ex. timjan, dill, kummin, fänkål osv. ½ - 1 krm Salt - blev supernöjd med resultatet! :)

    Carola

  • Vad är xantangummi?? Låter inte nyttigt..🤔

    Irene

    Hej Irene! Xnatangummi är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel som framställs av socker genom en bakteriell jäsningsprocess (källa livsmedelsverket). Det används bla för att ersätta gluten när man bakar glutenfritt bröd. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Kan man göra degen dagen innan och sätta in i ugnen på morgonen?

    Petra

  • Gott men alldeles för salt!! Jag skippar saltet nästa gång!

    Elin

Näringsvärde per portion

Energi1524 KJ / 364 kCal
Fett24 g
Salt1.5 g
Kolhydrater20 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Hemgjorda bagels
    Betyg 4.5 av 5.152 personer har röstat
    Receptet har 47 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Bröd i stekpanna
    Betyg 3.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsinscones med palsternacka
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fröknäcke med pumpakärnor
    Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonlimpa
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad