Frötoppat proteinbröd

Det här brödet är extra rikt på protein från både cottage cheese och ägg. Perfekt som stadigt mellanmål, inte minst före eller efter träning. Proteinbrödet är glutenfritt och innehåller xantangummi, vilket gör det luftigt. Det är också lätt att baka!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1524 KJ / 364 kCal
Fett24 g
Salt1.5 g
Kolhydrater20 g
Protein15 g
Kommentarer
9 stHej, hur stor är en ”portion” i näringsvärde per portion? Är det 100 gr?
Mårten
Jag bytte efter 2a bakningen ut majsmjölet mot havremjöl (som man lätt maler själv av havregryn) - blev myyycket bättre konsistens (inte lika ’gummiaktigt’) , samt att man kunde använda något som var svenskt och ekologiskt. Med den ändringar går den hem hos alka familjen , även små barn.
Susanne
Hej Susanne! Tack för att du delar med dig av ditt tips om havremjöl och kul att höra att hela familjen gillade brödet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Goda och lättbakade, blev dock lite tunnare än jag förväntade mig och konsistensen blev inte så fluffig.
Yasmin
Jag läste ”förstoppat proteinbröd” vilket hade varit ett klart annorlunda bröd 🙈
Carina
Kan man äta dessa dagen efter bakning? Smakar de lika bra?
Felicia
Hej Felicia! Det kan du, men nybakat är ju alltid godast. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jag gillade idén på det här receptet men ville inte använda vare sig majsmjöl, majsstärkelse eller xantangummi (hur ofta har man det hemma dessutom). Så jag satte ihop ett eget recept med det ovan som grund, det blev så här: 2 dl Keso alt . Ricottaost (bättre proteinval då det består av vassle) 2 Ägg 1 dl Mandelmjöl ½ dl Hirs- eller boveteflingor 1-2 msk Raps-/olivolja 1 msk Solrosfrön 1 msk Sesamfrön (kan uteslutas) 1 msk Vallmofrön (kan uteslutas) 1 msk Havrekli (kan uteslutas) 1 tsk Psylliumfrön 1 tsk Fiberhusk (= psylliumfröskal) ½ tsk valfri krydda, ex. timjan, dill, kummin, fänkål osv. ½ - 1 krm Salt - blev supernöjd med resultatet! :)
Carola
Vad är xantangummi?? Låter inte nyttigt..🤔
Irene
Hej Irene! Xnatangummi är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel som framställs av socker genom en bakteriell jäsningsprocess (källa livsmedelsverket). Det används bla för att ersätta gluten när man bakar glutenfritt bröd. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kan man göra degen dagen innan och sätta in i ugnen på morgonen?
Petra
Gott men alldeles för salt!! Jag skippar saltet nästa gång!
Elin