Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

Krispig fröpanering på torsken och en variant på klassisk pesto är en spännande fiskrätt för hela familjen. Peston smakar inte parmesan och basilika som i den klassiska peston från Italien utan istället ärter, solroskärnor och parmesan. Ett kul sätt att äta ärter på!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012

Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
520 g torskfilé
900 g färskpotatis
2 msk sesamfrö
1/2 dl solroskärnor
1 ägg
2 msk vetemjöl
salt
peppar
1 msk olivolja
1 kruka romansallad
1/2 gurka
1 msk vitvinsvinäger

Ärtpesto

2 dl gröna ärtor
1/2 dl solroskärnor
50 g flarn av parmesan
2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • jag behövde dubbla paneringen, räckte till hälften av fisken...

    Tomas

Näringsvärde per portion

Energi2519 KJ / 603 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater48.2 g
Protein40 g

Testa liknande recept

  • Fiskpanetter med dillsås
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad