Fröknäcke

Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

Gör så här
00:15:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat för 1 hel sats exkl serveringsförslaget.
Energi7786 KJ / 1861 kCal
Fett151 g
Salt3.55 g
Kolhydrater66 g
Protein50 g
Kommentarer
Så himla gott. Brukar lägga i timjan och flingsalt för smakens skull. Måste gömma burken, för annars äter min man det som chips. 😅
Sandra
2025-09-11Jag brukar istället använda mandelmjöl och byter linfrö mot chiafrö. Tipsar också om att strössla nötter ovanpå innan gräddning, exvis hasselnötter och valnötter.
Karin
2025-09-07Ett tips är att dra ut smeten lite på plåten med typ en slickepott och sedan lägga ett bakplåtspapper uppepå och dra ut smeten med händerna på papperet.
Madeleine
2025-09-06