Fröknäcke
Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.
Ingredienser
1 sats
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Till servering
oliv - och/eller tomattapenad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat för 1 hel sats exkl serveringsförslaget.
Klimatanpassa
Detta är redan klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7786 KJ / 1861 kCal
Fett151 g
Salt3.55 g
Kolhydrater66 g
Protein50 g
Kommentarer
Mycket bra recept! Har bakat det massor av gånger. Brukar strö över lite flingsalt innan gräddning.
Christina
2024-04-25Har nu gjort denna 3 gånger. VARJE gång så fastnar papperet i knäcket ,går inte att få bort. Har fått kasta bort varje gång 😥
Anna
2024-04-23Hej Anna! Det var tråkigt att det fastnar för dig. Är du säker på att det är bakplåtspapper du har och inte smörgåspapper? Det kan nämligen fastna om det är smörgåspapper. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-24Jättegott knäcke. Jag tog i lite vallmofrön också. Blev väldigt bra
Lise-lotte
2024-04-20