Fröknäcke

Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

Ingredienser
1 sats
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Till servering
oliv - och/eller tomattapenad
Gör så här
00:15:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat för 1 hel sats exkl serveringsförslaget.
Energi7786 KJ / 1861 kCal
Fett151 g
Salt3.55 g
Kolhydrater66 g
Protein50 g
Kommentarer
Lägg till 0,5 msk fiberhusk så håller det ihop hur bra som helst
Anette
2025-06-10Tips: när man ska få ut smeten smidigt på plåten lägg plastfolie över och sedan är det bara att dra/ trycka ut smeten. Kladdar inget, jättesmidigt.
Emma
2025-06-08Har mandelmjöl hemma. Kan jag ta det istället för majsmjöl?
Lena
2025-06-05Hej Lena! Det är för lite stärkelse i mandelmjölet så här behövs majsmjölet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-06-09